Sagolika övergivna trappor du måste se

”En gång var det här en av de pampigaste byggnaderna i Rumänien, men sedan 1990 har den varit övergiven och sakta men säkert har den förfallit” berättar fotografen på sin instagram.

Foto: Roman Robroek

1 av 5: ”En gång var det här en av de pampigaste byggnaderna i Rumänien, men sedan 1990 har den varit övergiven och sakta men säkert har den förfallit” berättar fotografen på sin instagram.

Vilket fantastiskt hantverk! Det här träkonstverket finns i Frankrike.

Foto: Roman Robroek

2 av 5: Vilket fantastiskt hantverk! Det här träkonstverket finns i Frankrike.

Trappor är ett av Roman Robroeks favoritmotiv och vi förstår honom. Den här virvlande trappan finns i Tyskland.

Foto: Roman Robroek

3 av 5: Trappor är ett av Roman Robroeks favoritmotiv och vi förstår honom. Den här virvlande trappan finns i Tyskland.

Byggnaden, som den här spiraltrappan finns i, byggdes någon gång i början av 1900-talet i Italien. Och enligt Roman Robroek ska arkitekten till den ha inspirerats av transport.

Foto: Roman Robroek

4 av 5: Byggnaden, som den här spiraltrappan finns i, byggdes någon gång i början av 1900-talet i Italien. Och enligt Roman Robroek ska arkitekten till den ha inspirerats av transport.

Övergivna trappor är ett fotograden Roman Robroeks favoritmotiv.

Foto: Roman Robroek

5 av 5: Övergivna trappor är ett fotograden Roman Robroeks favoritmotiv.

Sagolika, spöklika och tidlösa –  den nederländska fotografen Roman Robroek har under tre års tid fotograferat övergivna trappor över hela Europa. Och wow, så vackra de är!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Roman Robroek, 30, beskriver sig själv som besatt av att fotografera och utforska övergivna byggnader runtom i världen. 

LÄS MER: Övergivet sjukhus – det kusligaste du sett 

”När jag började min urbana foto-resa såg jag tomma, övergivna och förfallna byggnader och jag blev snabbt nyfiken. Vem har bott här? I vilket syfte användes de här platserna och varför övergavs de?” skriver Roman Robroek på sin hemsida

Foto: Roman Robroek

I en övergiven psykiatrisk klinik i Italien finns den här enorma och magiska trappan.

Övergivna trappor - ett favoritmotiv

Han har nästan 13 000 följare på Instagram och har vunnit flera priser för sina fantastiska bilder. Och visst är de trollbindande? Man kan lätt föreställa sig hur människor från svunna tider har rört sig i dessa bortglömda rum och trappor.  

LÄS MER: Okända spökstaden utanför Stockholm – ett mysterium  

”Jag tror att varje plats berättar sin egen berättelse. Trapporna är ett av mina favoritobjekt på en övergiven plats”, skriver fotografen Roman Robroek på sajten Boredpanda.  

Foto: Roman Robroek

”På 90-talet var den här vackra trappan fortfarande full av liv. Men efter att den blivit övergiven kollapsade delar av den och den blev snabbt försummad” skriver Roman Robroek på sin instagram. Bilden är tagen i Frankrike.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande