<p>Dåligt med batteri. Ingen rolig syn när man är på väg ut och inte har möjlighet att ladda telefonen. Men det finns sätt att få batteriet att hålla lite längre.<br></p>
1 av 2: <p>Dåligt med batteri. Ingen rolig syn när man är på väg ut och inte har möjlighet att ladda telefonen. Men det finns sätt att få batteriet att hålla lite längre.<br></p> Foto: Shutterstock
<p>Genom att stänga av appar och automatiska uppdateringar räcker batteriet längre.<br></p>
2 av 2: <p>Genom att stänga av appar och automatiska uppdateringar räcker batteriet längre.<br></p> Foto: Kiichiro Sato

Så sparar du batteri på din Iphone

Finns det något mer irriterande än när Iphone dör?

Och sällan har man med sig laddare heller.

Här får du 13 tips som gör att batteriet håller längre!

Kanske håller arbetsdagen på att ta slut, och du har bestämt träff med kompisar efteråt, när du upptäcker att du bara har 20 procent kvar i Iphonens batteri. Och naturligtvis har du ingen laddare med dig heller. Men det går att rädda resterande kväll, utan att mobilen dör. Här får du 13 batterisparartips!

 

LÄS OCKSÅ: Ladda mobilen rätt – här är 5 myter att ta hål på

 

1. Stäng av Siri

Tänk på Siri som en riktig person. Om hon står och väntar på dig konstant kommer hon till slut att bli ganska så trött och dränerad på energi. Om du inte använder Siri-funktionen stäng då av henne, så håller också batteriet längre.

Inställningar>Allmänt>Siri

 

2. Stäng av vibratorn

Om du ändå kollar av din telefon regelbundet eller har ljudet på är vibratorn helt onödig för dig. Stäng av den helt.

Inställningar>Ljud>Vibrera med ringsignal/ljud

 

3. Snabbare automatisk låsning

Snabba på tiden när telefonen ska låsa sig och släcka ner för att undvika att batteriet drar i onödan.

Inställningar>Allmänt>Autolås

 

LÄS OCKSÅ: 9 tips på hur du får mer utrymme i din Iphone

 

4. Stäng av GPS-funktionen

Det är inte bara Googles kartor utan en massa andra appar som använder sig av GPS vilket äter upp ditt batteri. När du inte är i behov av karta, spara batteriet genom att slå av GPS:n helt.

Inställningar>Integritetsskydd>Platstjänster

 

5. Sänk ljuset

När du befinner dig i mörker eller har minimalt med batteri, sänk ljuset så mycket du mäktar med.

Inställningar>Visning och ljusstyrka

 

6. Stäng av bakgrundsuppdatering

Att ständigt låta apparna söka efter uppdateringar, gör att telefonen tvingas jobba extra hårt. Detta kan du i stället göra manuellt. Det går också bra att stänga av bakgrundsuppdatering för specifika appar (Facebook har visat sig vara en app som förbrukar mycket batteri genom bakgrundsuppdatering).

Inställningar> Allmänt>Bakgrundsuppdatering

 

7. Använd wifi om möjligt

Att använda sitt vanliga telenät drar mycket mer batteri än wifi, eftersom telefonen då hela tiden försöker upprätthålla en stark signal, speciellt om man tittar på något rörligt. Ha därför alltid ”mobildata” iklickad så att telefonen kan välja wifi om det finns.

Inställningar>Mobilnät>Mobildata

 

LÄS OCKSÅ: 10 saker du inte visste din Iphone kunde göra

 

8. Begränsa notiserna

Om du ändå kollar av din telefon hundratals gånger om dagen, stäng av pushnotiserna. Du kan göra det både på sms, Instagram, Facebook etc.

Inställningar>Notiser

 

9. Stäng av ”extraeffekter”

Första gången man har en Iphone kanske det är kul att ha en skärm där man kan ändra färger, zooma, få animeringar att röra på sig när du rör telefonen etcetera, men det dränerar telefonen på batterikraft. Klicka ur alla funktioner.

Inställningar>Allmänt> Hjälpmedel

 

10. Undvik 3D-spel

Iphone är utformad så att den använder sin fulla kraft på det du vill att den ska åstadkomma. Det betyder att 3D-spel kan göra slut på ett fulladdat batteri på några timmar.

 

11. Glöm inte stänga av wifi

Har du wifi påslagen kommer telefonen konstant att söka efter uppkoppling, oavsett om du använder den eller inte. Slå av wifi när du inte behöver den.

Inställningar>Wi-fi

 

12. Stäng av airdrop

Fildelningsfunktinen airdrop kräver att både wifi och/eller bluetooth är aktiverat, så om du vill spara på batteritiden rekommenderas det att stänga av airdrop.

Öppna kontrollcenter genom att svajpa från nedre botten av skärmen och uppåt. Tryck på airdrop och välj sedan ”av”. Kom också ihåg att stänga av wifi och bluetooth om du inte behöver dessa.

 

13. Återställ inställningar

Är batteritiden fortfarande inte bra efter dessa tips, prova då att återställa inställningarna, eller i värsta fall, återställ hela enheten så den blir som en ny. Men då måste du spara det du vill ha kvar på en dator först.

Allmänt >Nollställ>Nollställ alla inställningar

 

Källa: Goodhousekeeping.com, Iphoneguiden.se

 

LÄS OCKSÅ: Visste du att dina Iphone-lurar kunde göra det här?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande