Så slår du in riktigt snygga paket - enkelt, originellt och proffsigt

Har du svårt att slå in julklapparna snyggt?  

Expressen har tagit hjälp av paketproffset Anna Wahlgren. 

- Våga ta steget och gör något kreativt, säger Anna Wahlgren, dekoratör.

Anna Wahlgren, dekoratör, delar med sig av sina bästa tips för att göra snygga paket. Både för oss som inte är så händiga och för dem som vill experimentera lite med sina paket.

 - Jag tycker att du ska börja med att besöka en välsorterad butik och bulla upp med fina saker du kan använda. Det finns till exempel väldigt mycket olika dekorativa tejper att sätta på paketet. Det gör direkt att paketet ser proffsigt ut, säger hon.

Sitt inte på golvet

 Enklast att slå in paketet blir det om du ser vad du gör vid ett bord med gott om plats. Att sitta på golvet fungerar sämre. Använd gärna en kartong så att det blir enklare att få en snygg och jämn inslagning.

 - Men tänk på att ett paket också kan ha formen av vad det är. En cykel kan slås in så att det ser ut som en cykel, säger hon.

 Alla paket behöver inte heller en etikett där det står vem det är till och från, eftersom vi ofta lämnar över klappen personligen. Men till dem som får besök av tomten och behöver en etikett har Anna Wahlgren följande tips:

 - Om du måste ha en kan du hitta på något roligt själv, till exempel kan du använda en dymo för att skriva, säger hon.

Leta i dina gömmor

 Julens alla paket är dessutom ett ypperligt tillfälle att experimentera och utnyttja sin kreativitet. Se efter vad du hittar i gömmorna hemma, och leta fram roliga saker att göra spännande paket av. Ta vad du har; använd handdukar eller tidningar att slå in med, eller inspireras av Maria Montazami och dekorera paketen med tofsar.

 - Jag skulle vilja se lite mer fantasi i paketinslagningen. Ett paket behöver inte se ut som paket alltid har gjort, säger Anna Wahlgren.

Aktuellt just nu