1 AV 9
Nyss hemkommen från Tyskland ursäktar sig Ola-Conny för det långa gräset. "Det blir lite eftersatt när man är ute och reser, säger han. Fyrbente följeslagaren Wolf verkar dock inte misstycka.
Foto: Niklas Henrikczon
2 AV 9
I köket är det alltid städat och fint, enligt Ola-Conny vars kaffe­bryggare är den mest använda köksprylen.
Foto: Niklas Henrikczon
3 AV 9
Den klassiskt svenska villan med röda väggar och vita knutar ligger Ola-Conny varmt om hjärtat.
Foto: Niklas Henrikczon
4 AV 9
I en Gekås-kasse (såklart) förvarar Ola-Conny sina brev från kärlekskranka kvinnor. "Jag försöker att svara på alla brev också", säger han.
Foto: Niklas Henrikczon
5 AV 9
Foto: Niklas Henrikczon
6 AV 9
"I soffan kopplar jag av så här med fötterna på bordet, och kollar någon äventyrsfilm. Men så tycker inte damerna om att man sitter", säger Ola-Conny.
Foto: Niklas Henrikczon
7 AV 9
Att sitta på sjön är bland det bästa Ola-Conny vet, även om det är svårt att finna tid för det just nu. "Jag älskar att fiska, men nu har jag ju jagat annat på senaste tiden om man säger så, haha".
Foto: Niklas Henrikczon
8 AV 9
Djurlivet är rikt i skogarna kring Sibbarp, och Ola-Conny har sett både vildsvin, lokatt och älgar. Men mest fascinerad är han av exotiska djur. Detta alligatorhuvud inköptes i USA.
Foto: Niklas Henrikczon
9 AV 9
"Jag har aldrig funderat på att flytta", säger Ola-Conny.
Foto: Niklas Henrikczon

Så ser det ut hemma hos Ola-Conny

Han har ­blivit Ola-Conny med hela svenska folket.

Men när det blir för mycket av Gekås, kameralinser och kärvänliga­ kunder ligger oasen nära: Sibbarp, "en ort så liten att den knappt finns".

- Det här är inget ­Hollywood-stuk, det kan jag säga!

Elin Börjesson

Solen gassar när vi åker förbi de vajande fälten i Halland. Ju längre vi rör oss från Falkenberg, desto glesare blir det mellan husen. Slutligen svänger vi av in på en grusväg in mot Sibbarp, ett litet samhälle i Varbergs kommun, långt från stress och storstadsliv.

"Ullared"-profilen Ola-Conny Wallgren, 49, ­välkomnar oss glatt när vi kör upp på gården. Fram springer även hunden Wolf för att hälsa.

- Det är svårt att hitta hit, men jag vill gärna ha det lite privat.

Klassiska villor

Skog och natur omger det lilla bostadsområdet med klassiska villor. På bakgården breder ett fält med sockermajs ut sig. Det är svårt att tro att havet ligger så nära.

- Det här är bara två mil från kusten. När du kommer till Tvååkers järnvägsaffär, så kommer man upp på höjden och där kan man se havet.

I 15 år har Ola-Conny bott i den röda villan. För fem år sedan var det tillsammans med fru, tre barn och hund, men efter skilsmässan bor Ola-Conny själv med hunden Wolf. Barnen kommer och går lite som de vill.

- Det är inget Hollywood-hus precis, men mina barn bor här ibland.

Sedan tv-debuten i reality-programmet "Ullared" har det gått i en rasande fart för Ola-Conny Wallgren, som inte bara blivit tv-stjärna genom sitt vardagliga jobb. Ibland tar han tjänstledigt för att dra ut på en och annan "stark resa" med sin vän och kollega Morgan Karlsson, 40.

När Extra träffar Ola-Conny har han nyss kommit hem från Tyskland. Där har han spelat in ännu några avsnitt av "Ullareds" spin off-serie "En stark resa".

Trivs bäst

Men hur roligt han än har på sina äventyrliga resor är det ändå hemma på gården, två och en halv mil från Gekås, som han trivs bäst.

- Det var väldigt mycket hemlängtan. När vi var i Los Angeles längtade jag efter mina barn, min hund och den här miljön. Lika nu när vi var i Tyskland.

Under den senaste resan filmade de elva timmar per dag. Och då är det skönt att få komma hem och koppla bort allt en stund, tycker Ola-Conny som efter en tid som singel nu funnit kär­leken i en åtta år yngre tjej.

Och distansen på 20 mil är inget problem.

- Jag trivs här och har aldrig funderat på att flytta.

Det här är Ola-Conny

Född: 12 januari 1964.

Bor: Sibbarp, Varbergs kommun.

Familj: Barnen Jenny, 19, Emma, 17 och David, 7. En åtta år yngre flickvän som han vill hålla anonym och hunden Wolf.

Gör: Butiksarbetare på varuhuset Gekås i Ullared.

Aktuell: I tv-programmen "Ullared" och "En stark resa med Morgan och Ola-Conny" som sänds i höst.

Kuriosa: Innan han började på Gekås för femton år sedan jobbade Ola-Conny som murare och reste runt i Sverige. Som ung tränade friidrott på samma anläggning som Patrik Sjöberg, och vann flera medaljer inom olika grenar, innan han började "intressera sig för annat".