1 av 2: De flesta mäklare tror att bostadspriserna kommer fortsätta stiga det kommande halvåret. Efterfrågan är högre än utbudet, vilket gör att priserna drivs upp. Foto: Joel Nilsson
2 av 2: Många bostäder säljs före visning. Foto: Mikael Sjöberg

Så mycket förväntas bostadspriserna stiga

Priset på bostäder har stigit massor på sistone.

Och mäklarna tror att de bara kommer fortsätta stiga.

– Efterfrågan på bostäder är fortfarande mycket hög och då utbudet är lågt drivs prisbilden upp, säger Fredrik Helmestrand, VD för Skandiamäklarna, i ett pressmeddelande.

Det är fortfarande högtryck på bostadsmarknaden. Efterfrågan på bostäder är upp till 30 procent större än utbudet . Nästan var femte bostad säljs innan visningen har ägt rum.

Priserna förväntas stiga med fem procent

Bostadsmarknaden är het och mäklarna spår att bostadspriserna i hela landet stiger med fem procent det kommande halvåret.

Skandiamäklarna har frågat alla sina mäklare vad de tror om marknaden. 63 procent av mäklarna tror att bostadspriserna stiger med fem procent i riket.

Många försökser köpa före visning

Tittar mäklarna bara på Stockholms innerstad tror 74 procent att priserna stiger med fem procent. 18 procent av mäklarna tror att Stockholmspriserna stiger ännu mer, med upp till tio procent.

– Många försöker komma åt objekten redan innan visning vilket bara ökat trycket ännu mer, säger Fredrik Helmestrand i ett pressmeddelande.

 

Läs också:

 Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen
 

 30-talshus till salu – här har tiden stått stilla
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!