1 AV 3
Är du också trött på att batteriet laddar ur så snabbt? Läs här hur du förlänger batteritiden väsentligt.
Foto: Fotolia
2 AV 3
Så här glad bli man när man fixat extra energi åt sitt mobilbatteri.
Foto: Fotolia
3 AV 3
Det är inte för inte som det blivit stor business på att sälja extrabatterier till mobilen.... Med våra knep behöver du inget!
Foto: Fotolia

Så maximerar du batteriet på din Iphone

Är du trött på att mobilbatteriet dör alldeles för snabbt?

Det finns knep att förlänga batteritiden väsentligt på Iphone.

Här får du 6 enkla och snabba tips som maximerar mobilen!

Mobilbatterier är en av de saker som, oavsett hur länge de håller, vi aldrig kommer att tycka är tillräckliga. Det är därför inte för inte som det har blivit en  jättebusiness på att sälja extrabatterier till mobilen. 

Kanske har du också nyligen uppdaterat din Iphone till Ios 11 och upplever att batteriet blivit sämre än någonsin. Man kan inte påverka det faktum att telefonen kommer att få helt slut på batteriet så småningom, däremot finns det flera saker du kan göra för att förlänga batteritiden.

Begränsa/ta bort det som drar mest batteri

Börja med att gå in i appen ”inställningar” och välj där fliken ”batteri”. Då kommer en lista upp vad som dragit slut på ditt batteri de senaste 24 timmarna, du kan även se hur de senaste 7 dagarna sett ut – det som dragits mest ligger högst upp. Hela idén med detta är att när du ser att någonting drar massor av batteri kan du välja att begränsa just det användandet eller stänga av den funktionen helt (som till exempel platstjänster, se nedan).

LÄS OCKSÅ: Snart kan du styra ugnen, telefonen och bilen med tankens kraft 

Foto: Fotolia

1. Skärminställningar

Det som drar allra mest av telefonens batteri är skärmen. Att få den ljus och skarp kräver oerhört mycket batterikraft – helt i onödan då man inte behöver ha det så. Gå till ”inställningar” och justera under ”visning och ljusstyrka". Ett tips är att slå på ”automatisk ljusstyrka” – då kommer din telefon att variera ljuset efter ljuset där du befinner dig. Om du då till exempel sitter i ett mörkt rum så kommer den inte att dra upp högsta ljusstyrkan utan snarare tvärtom, men precis lagom så att du kan se. 

Har du laddat ned nya versionen hittar du ”automatisk ljusstyrka” så här: Gå till ”inställningar” och sedan ”allmänt”, därefter ”hjälpmedel” och ”skärmhjälpmedel”. Där finns även något som heter ”invertera färger” som är ett hett tips att slå på. Då kommer det mesta som är vitt på din telefon att ersättas med svart och därmed minska mängden batteri som behövs för att visa saker.

Det kan också vara läge att se över hur snabbt din telefon släcker ned sig automatiskt (för den har du väl på? Annars glömmer man lätt att släcka ned telefonen själv) , eftersom skärmen drar så mycket batteri. För att slå på den, gå till ”Inställningar” och sedan ”visning och ljusstyrka” och ”autolås”. Rekommendationen är att sätta den på 30 sekunder – det är förvånande nog en ganska lång tid som man inte rör sin telefon på och kan göra en stor skillnad på hur mycket batteri du har kvar under dagen.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig lämna bluetooth på på mobilen  

2. Strömsparläge

Ett annat tips är att slå på ”strömsparläge”, det gör du genom att gå in under ”allmänt” och sedan ”batteri”. Då kommer telefonen själv att fixa autolås på 30 sekunder, förutom allt annat som att inaktivera ett antal andra funktioner, till exempel bakgrundsappuppdatering, automatiska nedladdningar, Hey Siri och några visuella effekter. När ditt batteri går under 20 procent kan telefonen själv komma att föreslå att du slår på strömsparläget men det kan du alltså göra tidigare för att förlänga batteritiden. 

Foto: Fotolia

3. Siri

Siri är en annan funktion du kan slå av om du inte använder dig av den regelbundet. Gå till ”inställningar” och sen Hittar du ”Siri” där. Behöver du använda tjänsten sedan är det bara att slå på henne igen. Kan ju vara rätt skönt också att slippa ha en telefon som lyssnar på en hela tiden och försöker tolka in vad man säger. 

4. E-mail

Du kan stänga av e-posthämtning individuellt genom att gå till ”inställningar”, sedan ”e-post” och ”konton” samt ”hämta ny data”. Stänger du av den så kommer inte din telefon alltid att leta efter nya e-postmeddelanden, det gör den bara när du öppnar appen i stället.

LÄS OCKSÅ: Snart är mobilen borta – det här kommer i stället 

5. Bakgrundsapplikationer

Du kan göra samma sak med appar.  Gå till ”inställningar”, sedan ”allmänt” och därefter ”bakgrundsuppdatering”. Där väljer du ut vilka appar du vill ska uppdatera sig själv i bakgrunden. Du kan också slå av funktionen helt då det drar jättemycket batteri, och göra det manuellt när du har mycket batteri i stället. 

6. Platsfunktion

Det drar väldigt mycket batteri för din telefon att spåra var du befinner dig. Gå till ”inställningar” och ”intigritetsskydd” och där hittar du ”platstjänster”. Antingen stänger du av tjänsten helt eller så väljer du vilka appar den ska vara aktiv på, i listan under. 

Källa: Lifehacker.com