Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Inbrottstjuven tar inte lov. Tvärtom – när du har semester och reser bort passar tjuven på.Inbrottstjuven tar inte lov. Tvärtom – när du har semester och reser bort passar tjuven på.Inbrottstjuven tar inte lov. Tvärtom – när du har semester och reser bort passar tjuven på.
Innan du åker hemifrån, ta 30 minuter för att gå igenom ditt hem och se till att dörrar och fönster är stängda och låsta. Prata också med grannar, som kan hjälpa till och få det att se ut som om någon är hemma.Innan du åker hemifrån, ta 30 minuter för att gå igenom ditt hem och se till att dörrar och fönster är stängda och låsta. Prata också med grannar, som kan hjälpa till och få det att se ut som om någon är hemma.Innan du åker hemifrån, ta 30 minuter för att gå igenom ditt hem och se till att dörrar och fönster är stängda och låsta. Prata också med grannar, som kan hjälpa till och få det att se ut som om någon är hemma.
1 AV 2
Inbrottstjuven tar inte lov. Tvärtom – när du har semester och reser bort passar tjuven på.
Foto: Nils Petter Nilsson
2 AV 2
Innan du åker hemifrån, ta 30 minuter för att gå igenom ditt hem och se till att dörrar och fönster är stängda och låsta. Prata också med grannar, som kan hjälpa till och få det att se ut som om någon är hemma.
Foto: Erwin Wodicka/Colourbox

Så lätt kan du säkra du hemmet mot inbrott

När det vankas helg, ledighetoch skollov reser många bort semester.

Då är det lätt för tjuven att passa på.

Men en enkel säkerhetsrutin gör att du kan skydda hemmet mot inbrottstjuvar.

Timmarna innan du reser bort på semester kan vara hektiska. Men Michael Peterson på Verisure Securitas Direct tipsar om att en halvtimmes säkerhetskoll på huset kan göra skillnad när det handlar om att skydda huset på inbrott.

 

LÄS OCKSÅ: Skdyda dig mot tjuven – här är 10 bra tips

Se till att dörrar och fönster är låsta

Lås, informera och belys. Det är de viktiga åtgärderna.

– Gå igenom ditt hus och se till att alla dörrar samt fönster är stängda och låsta. Om du även kan låsa dörrarna inne i huset med en nyckel så gör det. Allt för att göra det så svårt som möjligt för tjuven att rota runt i hemmet om ett inbrott skulle inträffa, säger Michael Peterson i ett pressmeddelande.

Ta hjälp av grannarna

Nästan hälften av alla inbrott sker genom fönstret. Därför är det viktigt att ha godkända lås på fönster och dörrar. Det gör det också svårt för en inbrottstjuv att bära ut saker via ytterdörren.

Prata med grannarna, så att de vet om att du ska resa i väg. Då kan de hålla ett öga på ditt hus medan du är bortrest, kanske parkera sin bil på din uppfart och tömma din brevlåda, så att det ser ut som att någon är hemma.

Ett annat tips är att investera i ljus-timers som gör att lampor tänds och släcks i de olika rummen vid olika tidpunkter.

– Om ditt hem är ordentligt upplyst så är det ett steg på vägen till att hålla inbrottstjuven borta. Du kan även slå på radion via en så kallad smart plug-funktion, så låter det som att någon är hemma, säger Michael Peterson.

 

LÄS OCKSÅ:

 10 bra tips för att skydda sig mot tjuven
Hittade övergivet hus där tiden stått stilla
Här är 20 prylar som kan göra dig rik