EFTER: Stora kuddar. Ljusa färger i gult, vitt och brunt och bättre belysning gör rummet trivsammare. En ordentlig förvaringsbänk rymmer apparater, filmer och annat. Dubbla gardinskenor med vita gardiner Vivan, Ikea och bakom mörkläggningsgardiner Tupplur, Ikea, är effektivt. På den andra väggen satte inredarna upp klättergrepp, varsam.se, som barnen tycker är roliga. Stora kuddar på golvet och gungstolar i rotting, Ikea PS, Gullholmen.

Så inreds ett perfekt biorum

Per och Ulrika hittade ett hus som passade dem perfekt. 

För Per var det extra viktigt att det fanns plats för ett biorum. 

Fem år senare fanns den tekniska utrustningen på plats men inte mycket annat. 

Ingen ville göra Per sällskap i det omysiga rummet. 

Dolda rör. Alla fula rör på ena långväggen doldes bakom ett draperi. På det gjorde inredarna en trädapplikation av tyget Ditte på gardinen Vivan, Ikea. Ett rejält soffbord, Imfors, Ikea, med hylla under är också praktiskt.
Förvaring. På ena kortväggen fick alla böcker och spel plats i hyllorna. Extrasängarna fick nya tygöverdrag av metervara Patricia, Ikea, och blev riktigt dekorativa. Soffa, schäslong och fotpallar Karlstad, Ikea, ger många sköna sittplatser. Bra belysning och laptopbord Dave, Ikea, passar också in.
"Ingen ville göra per sällskap i biorummet" Namn: Per, 37, Ulrika, 39, Lindholm och döttrarna Agnes, 5 och Ebba, 2. Bor: 60-tals enplansvilla med källare på Ekerö. Gör: Både Per och Ulrika är ekonomer och arbetar på bank. Just nu är Ulrika föräldraledig med yngsta dottern.

Nere i källaren fanns hemmabioanläggningen på plats. Duken hängde på väggen. Men resten var ett hopplock av gamla möbler. Rummet var en blandning av förvaring av allehanda överblivet och gästrum, med gästsängarna staplade mot väggarna.

 Ulrika och barnen ville inte göra Per sällskap där nere i biomörkret. Men hjälpen var nära. Inredarna Anki och Lulu kom och tog sig an salongen.

 – De plockade bort allt och ersatte med nya möbler. Jag tycker att de följde våra tankar om ett mysigt familjerum där vi kunde ha våra böcker, umgås och att det också ska fungera som gästrum, säger Ulrika.

 – Belysningen behövde göras något åt, det är ju ett källarrum, samtidigt som vi behöver kunna mörklägga också. Tidigare hade vi bara tryckt in kuddar för fönstren.

 Inredarna målade en vägg i gult. Och gult, brunt och vitt blev färgskalan för textilier och möbler.

FÖRE: Omysigt. Familjen Lindholms biorum i källaren hade den nödvändiga tekniska utrustningen. Men det saknades sköna möbler, bättre förvaring, bättre belysning och möjlighet att mörklägga ordentligt. Dessutom skulle rummet fungera som gästrum.

 

 Mot den bortre kortväggen fick böcker och spel plats på rejäla hyllor. Gästsängarna fick nya tygöverdrag.

 – Det blev till och med riktigt snyggt att ha sängarna där, säger Ulrika.

 På ena långväggen satte inredarna upp klätterfästen och det har barnen uppskattat. Den andra långväggen med många fula rör doldes av ett draperi.

 Där installerades också en ljusslinga längs golvet.

 – Det gav verkligen den rätta biokänslan, säger Ulrika. Belysningen blev över lag väldig lyckad med flera lampor i taket, läslampa och bordslampor, tycker Ulrika.

 – Nu sitter vi gärna där nere. Vi tittade till och med på melodifestivalen allihop tillsammans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!