Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 15 dec 2017 13:10

Så här har du aldrig någonsin sett Barbie

De allra flesta barn har någon gång lekt med Barbiedockan. Hon känns igen på sitt blonda hårsvall och väldigt smala kropp.

De allra flesta barn har någon gång lekt med Barbiedockan. Hon känns igen på sitt blonda hårsvall och väldigt smala kropp.

1/3

Foto: Colourbox

Nu har en konstnär tagit fram en alternativ Barbiedocka. Så här som nedan har du aldrig sett henne förut! Både hängbröst, mens och mage...

Nu har en konstnär tagit fram en alternativ Barbiedocka. Så här som nedan har du aldrig sett henne förut! Både hängbröst, mens och mage...

2/3

Foto: SARI GUSTAFSSON/SCANPIX

Så här ser en Barbie ut – med en mage som inte alls är särskilt ovanlig.

Så här ser en Barbie ut – med en mage som inte alls är särskilt ovanlig.

3/3

Foto: Instagram

De allra flesta barn har någon gång lekt med Barbiedockan.

Hon känns igen på sitt blonda hårsvall och väldigt smala kropp.

Nu har en konstnär tagit fram en alternativ Barbiedocka – med hängbröst, mens och mage.

Så här har du aldrig sett henne förut!

Har du inte lekt med en Barbiedocka så har du ändå garanterat sett den eller haft kompisar som ägt och lekt med en. Barbie känns lätt igen på sitt långa och blonda hårsvall, stora blå ögon och extremt smala getingmidja. 

Barbie har i många, många år varit en populär leksak i mångas hem. Men inte många kan relatera till hennes utseende och kropp. Det ville den sydafrikanska konstnären Annelies Hofmeyr ändra på. Hon har därför startat ett Instagramkonto, ”Trophy Wife Barbie”, där hon lyfter fram en mer mänsklig Barbie. 

Bilderna diskuteras nu livligt på nätet. En del blir chockerade och tycker det är hemskt, men många tycker det är underbart befriande och härligt.

LÄS MER: Så får Eva lakanen kritvita igen – på helt naturlig väg 

Hängbröst, tandställning, dubbelmage och finnar

Här är Barbie både osminkad och har finnar, hängbröst, dubbelmage, tandställning, samt mens som går igenom kläderna. Så som livet ser ut helt enkelt. Syftet är att uppmärksamma den riktiga kvinnan och få oss att lägga fokus på vad som händer om vi alla försöker se likadana ut. Vi ska inte vara rädda för det som gör oss olika till både utseende och sätt, utan i stället fokusera på sånt som vi har gemensamt, menar konstnären.

Vilken Barbie gillar du mest?

1. Barbie med hängbröst

Det är naturens lag och går inte att göra mycket åt. Allt dras nedåt med tiden. Den som påstår något annat är okunnig. Har man ammat och fött barn är det också något man borde vara stolt över.

https://www.instagram.com/p/BYEf5YwlrY6/?taken-by=trophywifebarbie

2. Barbie med kroppshår

Vi har alla kroppshår. Det är naturligt och finns där av en orsak, för att skydda oss och få oss att frysa mindre. I dessa tider där allt hår på kvinnan anses vara fult finns det faktiskt barn som växer upp och tror att kvinnor är hårlösa på riktigt!

https://www.instagram.com/p/BEV7FH2PwcY/?taken-by=trophywifebarbie

3. Barbie med mens

Alla kvinnor har mens. Naturlig del i livet som gör att vi kan bli gravida. Och visst händer det att man blöder igenom. Det finns ingen kvinna som inte varit med om det. Men inte Barbie så klart. Fram till nu!

https://www.instagram.com/p/BQbCYGjlmTU/?taken-by=trophywifebarbie

4. Barbie i trosskydd

Trosskydd är också en naturlig del i en kvinnas liv. Här har konstnären låtit göra en vacker aftonklänning av just trosskydd åt Barbie. Varför inte?

https://www.instagram.com/p/BU-Ob9ylBYZ/?taken-by=trophywifebarbie

5. Barbie som är rund om magen

Getingmidjan som Barbie har är inte något som vi ser på gemene kvinna direkt. Om inte förr så får man lite mage med åren, kanske till och med två magar. Har man dessutom varit gravid blir magen sällan sig lik igen. Fullt naturligt.

https://www.instagram.com/p/Bb2iWx6FTOK/?taken-by=trophywifebarbie

6. En överförfriskad Barbie

Just det här kanske inte är helt barnvänligt. Med tanke på alla de flaskor som ligger på golvet förstår vi att Barbie inte mår så bra. Något de allra flesta upplevt någon gång. Nu även Barbie.

https://www.instagram.com/p/BWVxSvTlPPG/?taken-by=trophywifebarbie

7. Barbie i nedblodat rum

Mens-tema igen. Jo, det är ju en stor del av en kvinnas liv som vi tvingas dras med. Förhoppningsvis inte så här illa även om det kan kännas så ibland. 

LÄS MER: Superknepet! Därför ska du dammsuga med en toarulle 

https://www.instagram.com/p/BZenfgZFnIx/?taken-by=trophywifebarbie