Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 7 sep 2010 11:00

Uppdaterad 7 sep 2010 11:33

Så här fixar du smartaste förvaringen i barnrummet

Så här glad blev Fredrik för sitt nya rum. Missa inte alla bilder från rummet i bildspecialet i blå rutan till höger!

Så här glad blev Fredrik för sitt nya rum. Missa inte alla bilder från rummet i bildspecialet i blå rutan till höger!

Foto: Johan Adelgren

Låt leksakerna synas och organisera med smart förvaring. Inredaren Isabelle McAllister hjälper fyraåriga Fredrik och hans familj att omvandla det stökiga pojkrummet till en lugn oas med plats för lek.
Svårt att få ordning, så beskriver Åsa sonen Fredriks rum före omvandlingen. Det finns gott om ytor i rummet men de hade en tendens att bli belamrade med leksaker och prylar. Smart förvaring saknades vilket gjorde att det ofta kändes rörigt och stökigt.

FREDRIK ÄLSKAR ATT SE
på barnprogram, särskilt de som visas på kanalen Playhouse Disney så det behövdes en hel del förvaring för alla disneyleksaker.
Inredaren Isabelle McAllister (tidigare Halling) visste precis hur hon skulle göra med Fredriks rum. Först och främst skulle väggarna målas för att ge rummet lite färg.
- När det gäller barnrum tycker jag det är fint med fondväggar. Allting behöver inte ha färg i ett barnrum, men väggar med färg är bra, säger hon.

ALLA VÄGGAR MÅLADES med färgen Isglass från Alcro. En ljus färg som även smälter in med resten av lägenheten som har vita väggar.
- Den ger lite 50-tals vibbar, säger Isabelle.
Ett av Isabelles smarta tips är att använda utrymmet under fönstret till förvaring. Barn är inte lika beroende av fönster som vuxna, och de måste dessutom ha låg förvaring för att kunna nå sina saker.

UNDER FÖNSTRET i Fredriks sovrum har Isabelle ställt in en låg och lång bänk med skåpförvaring från Ikea.
Barn vill ha nära till sina leksaker, medan föräldrar gärna slipper röran. Isabelle har hittat en kompromiss som gör att sovrummet känns lekfullt och harmoniskt.
På en vägg fäster hon små kvadratiska hyllor, förvaring som fungerar som små skyltfönster för Fredriks leksaker. Där kan favoritleksakerna stå medan resten ligger förvarade i skåp och backar.
- Så kan man byta ut det som står på hyllorna när man känner för det, säger Isabelle.

FAMILJEN ÄR NÖJD med Isabelles små lösningar som i slutändan gör stor skillnad.
- Ofta vet man själv hur man vill ha det, men det är svårt att gå från handling till resultat. Vi är så nöjda, säger Åsa.


Missa inte alla bilder från rummet i bildspecialet i blå rutan till höger!

Relaterat