Så håller du ditt hem fritt från bananflugor<br />

Många har problem med bananflugor hemma så här i slutet av sommaren.

1 av 2: Många har problem med bananflugor hemma så här i slutet av sommaren.

En av de enkla fällorna består av en plastpåse fylld med vatten.

2 av 2: En av de enkla fällorna består av en plastpåse fylld med vatten.

Bananflugor är det ingen som vill ha i sitt hem. Tricken för att utrota flugorna är många. Här är de tre bästa knepen för att hålla bananflugorna borta från hemmet från första början.

1. Tillverka naturligt insektsmedel

Flugor står inte ut med lukten av cayennepeppar. Blanda cayennepeppar och vatten i en sprejflaska. Spraya blandningen på dörrkarmen, fönsterspringor och andra ställen där flugorna kan tänkas försöka ta sig in i huset. Lukten av cayennepeppar gör att de tappar sugen.

2. Plantera örter

Lavendel, basilika och mint är lukter som flugorna ogillar. Plantera örtväxterna och ställ dem i köksfönstret för att hålla flugorna därifrån.

3. Överlista flugorna med vattenpåsar

Att hänga upp vattenfyllda transparenta plastpåsar vid dörrar och fönster till ditt hus håller även det flugorna borta. Sättet vilket ljuset bryts på gör att påsarna påminner om spindelnät, och det gör att flugorna inte flyger i närheten. Samma ljuseffekt kan uppnås genom att hänga upp gamla cd-skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande