Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Se till att försöka placera din router en bra bit från datorer och andra elektroniska prylar.
Se till att försöka placera din router en bra bit från datorer och andra elektroniska prylar.
Se till att försöka placera din router en bra bit från datorer och andra elektroniska prylar.
1 AV 2
Se till att försöka placera din router en bra bit från datorer och andra elektroniska prylar.
Foto: Colourbox
2 AV 2
Foto: Thinkstock

Så får du ut max av ditt internet i hemmet

Internet är verkligen en gudagåva utan dess like, utan internet inget Snapchat, inget Instagram och inga facebookstatusar, således är det mer eller mindre livsnödvändigt. Även om internet känns som någonting självklart i varje hem och någonting som "bara finns där" så är det så att ens wifi är uppbyggt av fysiska signaler. Signaler som påverkas av andra elektroniska apparater, väggar och även husdjur. Så här är ett par tips på hur du snabbar upp ditt wifi där hemma för den maximala surfupplevelsen.

Plats är allt när det kommer till internet i hemmet, wifi-signaler rör sig åt alla håll, vilket betyder att om du placerar din router i hörnet så kommer mycket av signalerna att slösas bort helt i onödan. Placera ut din router centralt i hemmet för att få ut mer av ditt hemsurfande. Signalerna är även mer troliga att röra sig nedåt snarare än uppåt, så om du bor i ett hem med flera våningar så kan det vara en god ide att placera routern på ovanvåningen i stället för bottenvåningen.

 

LEVA&BO Shopping: Just nu 20 procent rabatt på trendiga hamam-handdukar 

Din router trivs bäst själv

Var generös, ge din router lite utrymme, allt från bokhyllor till blomkrukor absorberar upp signaler. Visst, vi vet alla att de flesta routers ser, i all ärlighet, helt bedrövliga ut. Men om du kan leva med det så ska du se att ditt wifi kommer fungera mycket bättre. Och kom ihåg, undvik att placera alla dina elektroniska prylar på ett och samma ställe, routers trivs bäst när de får vara ensamma, det vill säga utan tv-apparater eller trådlösa telefoner inom synhåll.

 

LÄS MER: Byggde drömhuset – av återvunna saker 

Glöm inte antennen

Och glöm inte det viktigaste, att se till att din antenn står rätt upp, och om du har en router med flera antenner, se till att de andra pekar åt sidan. Detta på grund av att du vill linjera din routers antenn med din dators antenn, som också står uppåt. När det kommer till mobil eller surfplatta så beror det helt enkelt på hur du håller prylen du surfar med, ligger du ner ligger förmodligen din antenn också ner, och står du så ja, då står antennen också upp. Det är därför, om du har två antenner du vill att en ligger ner för att enkelt kunna maximera möjligheten att du får bra mottagning i alla dina prylar oavsett din egen position.