1 av 4: Det finns många saker hemma som påverkar energin och gör dig trött och irriterad. Ta reda på vad, förändra – och märk att det faktiskt kan bli skillnad, kanske bara av att rensa. Foto: Getty Images
2 av 4: Med några enkla förändringar kan du känna dig mycket mer harmonisk hemma. Foto: Getty Images
3 av 4: Det finns knep för att ta bort dålig energi och skapa positiva sådana. Här har vi samlat de bästa råden från experter inom bland annat Feng Shui. Foto: Fotolia
4 av 4: Feng shui betyder ”vind och vatten” och är en 3000 år gammal kinesisk lära som handlar om att inreda efter naturens krafter. Det handlar om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, och hur vi påverkas av färger, former och material. Foto: Fotolia

Så får du bort negativ energi hemma

Har du också gått in i ett hem och känt dålig energi?

Eller har ni mycket bråk och osämja i ditt eget hem?

Det löser du genom att rena hemmet. Här är tricken!

”Mitt hem är min borg”, ett gammalt uttryck som stämmer så väl, kanske ännu mer i dag med tanke på alla oroligheter som finns utanför dörren. Hemmet är den plats där vi ska, eller borde, känna oss trygga, fria och avslappnade. 

 

LÄS OCKSÅ: Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning

Hemmet full av dålig energi om ni bråkar mycket

Har ni mycket bråk där hemma, stora humörsvängningar, eller känner du dig allmänt obekväm, är det ganska troligt att boendet är omgivet av dålig energi. Det ger dåligt humör och skadar allas välmående. Det kan också vara så att människor med negativ energi har besökt ditt hem och smittat av sig. 

Då finns det vissa knep för att ta bort dålig energi och skapa positiva sådana. Låter det flummigt? Det behöver det inte vara. Här har vi samlat de bästa råden från experter inom bland annat Feng Shui, och annan typ av inredning. Ta del av tipsen, älska varandra och njut av ett harmoniskt och kärleksfullt hem. 

Så får du bort dålig energi hemma

1. Stök och onödiga prylar

Det är aldrig bra att samla på sig saker i onödan, saker som man egentligen inte behöver eller använder. Det skapar negativ energi och suger energi av de boende. Du vet hur bra man mår när man organiserat, sorterat och rensat bort Materiella ting över lag tar mycket energi och blockerar, såväl fysiskt som psykiskt och känslomässigt. Är det dessutom stökigt gör det dig både trött och stressad.

2. Solljus och luft

Foto: Fotolia

Solljus anses vara renande, så öppna dina fönster och släpp in ljus och frisk luft. Att ha bra ventilation i sitt hem är väldigt viktigt. Luften bör rensas minst tre gånger per vecka. Öppna dörrar och fönster, och skaka och vädra kuddar och täcken. Ha aldrig gardiner nere eller fönster stängda för länge!

3. Aromterapi

Det finns massor av olika essentiella oljor eller rökelser att köpa som kommer att rena ditt hem och ta bort negativ energi. Väldofter har länge använts inom andlighet och meditation, så varför inte prova hemma också? Det ska höja energinivån och skapa en lugn och fridfull atmosfär. 

4. Trasiga saker

Reparera eller gör dig av med allt som är trasigt. Har du något som du tänkt laga länge men inte gjort, kan det vara bättre att kasta. Trasiga prylar sprider dålig energi, allt enligt Feng shui.

 

LÄS OCKSÅ: Därför ska du elda lagerblad i ditt hem 

5. Rätt färger

Färger spelar en mycket stor roll i ditt hem, mer än du tror. Gult sägs neutralisera dålig energi, dessutom får det rummet att se större ut än det är och skapar en varm känsla. Det bästa är att enbart hålla sig till neutrala färger. Visst, starka färger skapar personlighet, men när man redan har fullt upp med livet utanför är det kanske inte det du behöver i ett hem där du ska vila ut. Då kan det i stället bli något negativt och få boendet att kännas mindre, rent av ”kvävande”. 

6. Frukt och växter

Foto: Fotolia

Frukter tar också bort negativ energi, så se till att alltid ha färsk frukt hemma. Detsamma gäller levande växter, det skapar lugn, ro och rensar luften. Speciellt kaktus motverkar dålig energi. 

7. Mycket speglar

Speglar är jättebra! De ger ifrån sig massor av positiv energi. Så placera många runt om i hemmet, men undvik sådana med vassa kanter, runda är bäst! Förutom all härlig energi kommer de att rena dit sinne.

8. Skippa vassa kanter

En av de viktigaste reglerna i Feng shui är att ta bort så många vassa vinklar och kanter som möjligt där hemma. Det är kanske inte helt lätt men enligt experterna är det värt det. Genom att inreda med runda lampskärmar, runda objekt som vaser och runda bord kommer man långt med att få in positiv energi. 

Källa: Stegforhalsa.se, Housebeautiful.com

 

LÄS OCKSÅ:

Rensa? Här är prylarna du kan slänga direkt 

Sömnproblem? De här 7 prylarna ska du ta bort 

5 tips som hjälper dig rensa och få en nystart 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!