1 av 2: Du har säkert också en tvättmaskin som äter strumpor. Om du vill kasta den ensamma strumpan – stopp! Det finns massor av smarta saker du kan göra med den. Foto: Shutterstock
2 av 2: En sånt här gulligt skydd till kaffekoppen kan du göra – av en strumpa. Foto: Katrina, http://splashofsomething.com

Så får du användning av udda strumpor

Har du också huset fullt av udda strumpor?

Vad du gör – kasta dem inte! De är mer användbara än du tror.

Här ger vi dig 12 tips, kanske kommer du på fler!

Vi vet alla att tvättmaskiner ibland äter strumpor. Det är ett mysterium att strumpor spårlöst försvinner då och då. Men i stället för att kasta bort den stackars strumpan som blir utan partner kan du faktiskt använda den till massor av smarta saker.

 

1. Ta bord odör

Luktar det ofräscht i garderoben eller kylskåpet? Fyll en ren strumpa med torr kaffesump och häng in i garderoben, eller placera i kylskåpet. Det kommer att ta bort alla oönskade lukter.

 

2. Ta bort spindelväv

Sätt en strumpa i änden av en måttstock eller kvastskaft för att snabbt och enkelt komma åt spindelnät eller liknande som du vill bli av med.

 

Läs också: Trött på strumior som försvinner? Se smarta knepet!

3. Skydda golven

Ska du möblera om och flytta omkring möbler på trägolvet är ett bra tips att trä på strumpor på de möbler som har ben, för att skydda golvet. Eller tills du har köpt möbeltassar.

 

4. Skydda mobilen

Telefonen får lätt repor, blir fuktskadad eller tappas i backen och går sönder. Ska du arbeta i trädgården eller jobba med reparationer av huset? Stoppa då telefonen i en strumpa som ett extra skydd.

 

Foto: Katrina, http://splashofsomething.com

5. Gulligt kaffemuggsskydd

I stället för värmeskyddet av kartong, som du får med när du köper kaffe, klipp av toppen av en strumpa du tycker är fin. Vill du kan du som på bilden här klistra eller sy på en extra detalj. Alla kommer att vilja ha en!

 

Läs också: Teta dig själv! Hur slipad är du på redskapen i köket?

 

6. Flyttskydd

Strumpor fungerar perfekt som skydd vid flytt för ömtåliga saker. Eller när du ska magasinera saker. Trä strumpor över din antika ljusstake eller favoritvas så slipper de skadas eller gå sönder.

 

7. Damma

Det bästa sättet att damma av persienner är faktiskt med handen. Sätt på en fuktad strumpa och du dammar snabbt och enkelt av dem. På samma sätt kan du damma/torka av ovansidan av dörrar, fönster, blomblad med mera. Vill du sen inte tvätta strumpan är det bara att kasta!

 

8. Putsa skorna

Perfekt för skoputsning! Du slipper få färg på händerna och kan sedan enkelt kasta strumpan.

 

Läs också: 10 smarta husmorsknep för badrummet

 

9. Packa skor

Större strumpor fungerar utmärkt till att stoppa skorna i innan du packar dem i resväskan. Speciellt barnsandaler. De skyddar dina kläder och väska från smuts.

 

10. Barnpyssel

Av sockorna kan du göra små djur och docktillbehör. Sax, nål, tråd, knappar och lite garn är allt som behövs. Använd fantasin. Barnen kommer att älska det.

 

11. Djurleksaker

Fyll den med tyg eller bollar. Har du en katt, stoppa även i cat nip (kattmynta) och sy igen. Din katt kommer att gå bananas!

 

12. Arm- och benvärmare

En längre strumpa som du klipper av foten på blir perfekt som benvärmare eller handledsvärmare. Något som de som löptränar utomhus kan ha stor nytta av under den kalla årstiden.

 

Källa: Goodhousekeeping.com, Unclutterer.com

 

LÄS OCKSÅ:

 Sovrum, vardagsrum och badrum – på sju kvadrat
 

 Kan du se om köket på bilden är ett Ikea-kök?
 

 10 oväntade saker du kan köra i diskmaskinen
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!