Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Prylarna du genast måste kasta ut från garderoben

Nu är våren här och då vill vi rensa i garderoberna. Men, det är lättare sagt än gjort många gånger.

Foto: Shutterstock

1 av 3

Vi vet hur det är att behålla ett par alldeles för små jeans. Men att acceptera kroppen som den är, det är det nya svarta, och vi lovar att det finns ett par jeans i ”perfekt storlek” som du kommer att älska.

Foto: Valery Voennyy/Colourbox

2 av 3

Det finns ingen anledning att stapla gamla väskor på hög långt där bak i garderoben. Skicka i väg de du inte använder till välgörenhet eller sälj på nätet.

Foto: Colourbox

3 av 3

Nu är våren här och då vill vi rensa i garderoberna.

Men, det är lättare sagt än gjort många gånger.

Här är 9 tips på saker som du kan göra dig av med direkt!

Andra har också läst

Alla som någon gång försökt rensa i garderoben vet att vissa plagg är svårare än andra att göra sig av med. De biter sig envist kvar, år ut och år in. Kanske den där lilla klänningen (som du inte kommer i längre), och vars skärning är förskräcklig, har massor av härliga minnen. Eller så kan du helt enkelt inte släppa tanken på den stora summa pengar du faktiskt gav för den en gång i tiden.

LÄS OCKSÅ: Här är sakerna hemma du aldrig ska slänga

Rensa i röran

Men nu när våren är på intågande är det bara att greppa fakta, mycket av det du har sparat i dina gömmor borde inte finnas där. Över huvud taget. Faktum är, har du inte ens tänkt tanken att använda plagget under det gångna året – ge bort det till någon annan, välgörenhet eller lämna till återvinningen. Du kommer att känna stor lättnad inombords och stor glädje över all plats du plötsligt får.

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

För att få hjälp på traven – här är 9 saker som du direkt kan rensa ut från garderoben:

1. Oanvänt senaste året

Visst, kjolen kan vara i prefekt skick, den kanske till och med har prislappen kvar, man har du inte använt den på ett helt år, så är det bara att inse; du kommer aldrig att använda den. Den hör inte hemma i din garderob helt enkelt!

LÄS OCKSÅ: Så viker du kläderna för att få mer plats


Foto: Kudrin Ruslan/Colourbox

2. Ditt ex kläder

Även om du står på god fot med ditt ex finns det ingen som helst anledning att spara grejer från hen. Skulle de ha behövt sina kläder hade de frågat efter dem vid det här laget. Och vill du verkligen behöva förklara när du träffar någon ny, vem den där jätteskjortan tillhör?

3. Trasiga kläder

Den där söta klänningen med trasiga bandet har ju så mycket potential, men har du inte tagit den till skräddaren eller lagat den själv på ett helt år kommer det förmodligen aldrig att ske. Detsamma gäller skjortan med kaffefläcken på, fungerade inte blekmedlet kommer inget annat att fungera heller.

4. Fel storlek

Vi vet hur det är att behålla ett par alldeles för små jeans. Man tror och hoppas att de ska vara någon slags motivation för att börja äta bättre och träna. Men att acceptera kroppen som den är, det är det nya svarta, och vi lovar att det finns ett par jeans i ”perfekt storlek” som du kommer att älska.

5. Slitna underkläder

Man behöver inte kasta ut exakt alla gamla underkläder, speciellt inte om de är hela och komfortabla. Men när elasticiteten har släppt, och det börjar bli hål i dem, kasta direkt!

LÄS OCKSÅ: Smartaste tricken som räddar dina kläder och skor

6. Maskeradkläder

Om det inte är så att du blir bjuden på halloween eller annan maskerad varje år, kommer den där lådan med gamla maskeradkläder bara att fortsätta växa. Rensa bort alla kläder som du aldrig skulle sätta på dig ens om du var död. Ja, det betyder att du måste säga hej då till den där sexiga polis- eller baby doll-utstyrseln.

Foto: Dmitriy Raykin/Colourbox

7. Obekväma skor

Det spelar ingen roll hur heta eller snygga de där stilettklackarna är, kan du inte stå i dem mer än en timme kommer du aldrig att sätta på dig dem igen. Inte ens stilikonen Victoria Beckham slösar sin tid med obekväma skor. Särskilt inte sedan hon gjorde sin hallux valgus-operation.

Foto: Colourbox

8. Handväskor på hög

Precis som din telefon kan handväskan vara din närmsta vän under en viss period i livet. Men ”kompisen” i vått och torrt har kanske efter ett antal revor eller en nyutkommen kollektion gjort sina bästa dagar. Det finns ingen anledning att stapla gamla väskor på hög långt där bak i garderoben. Skicka i väg dem till välgörenhet, sälj på nätet, eller, om de verkligen är trasiga - kasta dem.

9. Trendgrejerna du aldrig gillat

Oavsett om det är de där knähöga stövlarna som du ”absolut behövde” eller den där onepiecen som alla företag svor på skulle bli nästa arbetskostym, det är bara att backa och erkänna, det var aldrig din grej. Och det är helt okej. Rensa bort!

Källa: huffingtonpost.com

LÄS OCKSÅ:

Städa med bikarbonat och ättika – så gör du

Så enkelt löser du stoppet i avloppet

10 oslagbara tips du kommer älska