1 av 9 Foto: Emil Nordin
2 av 9 Foto: Emil Nordin
3 av 9 Foto: Emil Nordin
4 av 9 Foto: Emil Nordin
5 av 9 Foto: Emil Nordin
6 av 9 Foto: Emil Nordin
7 av 9 Foto: Emil Nordin
8 av 9 Foto: Emil Nordin
9 av 9 Foto: Emil Nordin

Prinsen rustar arvet - för minst fyra miljoner

Prins Carl Philip ärvde gården Ökenäs i Södermanland för fem år sedan.

Nu har arvsgåvan efter okände sjövärnsofficeren Bertil Jonsén rustats upp till rena semesterparadiset där prinsen gärna tillbringar tid tillsammans med sin Sofia.

- De brukar vara här ganska ofta, säger en granne.

Carl Philip ärvde Ökenäs gård i Källvik - med 98 hektar skogs- och jordbruksmark – av den före detta sjöofficeren Bertil Jonsén för fem år sedan.

Då var Ökenäs gård, som är från mitten av 1800-talet och består av en herrgårdsliknande huvudbyggnad och omkringliggande småhus, mycket nedgången.

Nu har den en gång så nedgångna gården rustats i omgångar. Carl Philip har bland annat låtit installera ett specialtillverkat designerkök från Kungsäter kök i Halland.

Och gården som ligger i lilla Källvik utanför Trosa i Södermanland har blivit vad Carl Philip, 32, och hans flickvän Sofia Hellqvist, 27, längtat efter. På framsidan breder återmarken ut sig i flera kilometer och vill man ta ett ljummet sommardopp ligger havsviken Näsviken bara några steg från den numera duvblå huvudbyggnaden.

Överklagat

Prinsen har dessutom anlagt en splitterny brygga och vill också bygga en ny sjöbod med tillhörande bastu precis vid vattenbrynet. Men de planerna har prinsen dock fått lägga på is eftersom två miljöorganisationer har överklagat beslutet från samhällsbyggnadsnämnden i Trosa kommun. Nu ligger beslutet hos länsstyrelsen i Nyköping.

Gärsgård i trä

I övrigt är det mesta i nyrenoverat skick och enligt Svensk Damtidning har paret flyttat in med möbler och allt.

- Jag har sett dem här några gånger. De brukar vara här ganska ofta, säger en granne.

Prinsen som har investerat minst fyra miljoner kronor i renoveringen har också låtit bygga en gärdsgård i trä som omsluter ägorna.

I bouppteckningen värderades Ökenäs gård till åtta miljoner kronor. I dag skulle den med all sannolikhet gå för ett mycket större belopp. Liknande fastigheter i området har sålts för 15 miljoner kronor och uppåt.

Aktuellt just nu