1 av 9
2 av 9: Prins Carl Philip står bakom idé och konceptutveckling.
3 av 9: En serie av dekorativa för personliga små saker som smycken, nycklar och mynt.
4 av 9: Prins Carl Philip på pressträffen. Foto: Christoffer Hjalmarsson
5 av 9
6 av 9: Tre fat med illustrationer inspirerade av grönfläckig padda, fjädrar från fältugglan och en större ekbock. 3-pack,699 kronor.
7 av 9: Ovalt fat med mjältbräken, 499 kronor.
8 av 9: Liten skål med fälthumla, 299 kronor.
9 av 9

Prins Carl Philip och Rörstrand i samarbete

Rörstrand breddar sortimentet med en serie dekorativa fat för personliga små  ting som smycken, nycklar och mynt. Och de samarbetar med prins Carl Philip.

– Det  har varit roligt och utmanande att få stå som konceptutvecklare och  tänka kreativt på ett annat sätt än när jag själv står för designen, säger prinsen.

Prins Carl Philip och Rörstrand har tillsammans skapat den nya  kollektionen Svenska Rödlistan. Det är en serie med  tre runda fat, en  skål och ett ovalt fat med motiv från den svenska floran och faunan.

Den  speciella kollektionen illustrerar fem  hotade arter från den svenska rödlistan skapad av artdatabanken på  uppdrag av Naturvårdsverket. På listan finns cirka 4 000 hotade och  missgynnade djur och växter i Sverige.

Prinsen har valt motiven

Bakom idé och  konceptutveckling står prins Carl Philip. Han har också  valt ut de fem  motiven, fälthumlan, mjältbräken, fjällugglan, större ekbock och  grönfläckig padda.

– Jag är stolt över idén och hoppas att vi på  detta sätt kan sprida kunskap om rödlistan och vår svenska natur, säger  Prins Carl Philip.

Anna Lerinder står för formen och illustrationerna är ritade av Stefan Högberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!