Prins Carl Philip och Rörstrand i samarbete<br />

1 av 9

Prins Carl Philip står bakom idé och konceptutveckling.<span id="_plain_text_marker"></span>

2 av 9: Prins Carl Philip står bakom idé och konceptutveckling.<span id="_plain_text_marker"></span>

En serie av dekorativa för personliga små saker som smycken, nycklar och mynt.

3 av 9: En serie av dekorativa för personliga små saker som smycken, nycklar och mynt.

Prins Carl Philip på pressträffen.

Foto: Christoffer Hjalmarsson

4 av 9: Prins Carl Philip på pressträffen.

5 av 9

Tre fat med illustrationer inspirerade av grönfläckig padda, fjädrar från fältugglan och en större ekbock. 3-pack,699 kronor.

6 av 9: Tre fat med illustrationer inspirerade av grönfläckig padda, fjädrar från fältugglan och en större ekbock. 3-pack,699 kronor.

Ovalt fat med mjältbräken, 499 kronor.

7 av 9: Ovalt fat med mjältbräken, 499 kronor.

Liten skål med fälthumla, 299 kronor.

8 av 9: Liten skål med fälthumla, 299 kronor.

9 av 9

Rörstrand breddar sortimentet med en serie dekorativa fat för personliga små ting som smycken, nycklar och mynt. Och de samarbetar med prins Carl Philip.

– Det har varit roligt och utmanande att få stå som konceptutvecklare och tänka kreativt på ett annat sätt än när jag själv står för designen, säger prinsen.

Andra har också läst

Prins Carl Philip och Rörstrand har tillsammans skapat den nya kollektionen Svenska Rödlistan. Det är en serie med tre runda fat, en skål och ett ovalt fat med motiv från den svenska floran och faunan.

Den speciella kollektionen illustrerar fem hotade arter från den svenska rödlistan skapad av artdatabanken på uppdrag av Naturvårdsverket. På listan finns cirka 4 000 hotade och missgynnade djur och växter i Sverige.

Prinsen har valt motiven

Bakom idé och konceptutveckling står prins Carl Philip. Han har också valt ut de fem motiven, fälthumlan, mjältbräken, fjällugglan, större ekbock och grönfläckig padda.

– Jag är stolt över idén och hoppas att vi på detta sätt kan sprida kunskap om rödlistan och vår svenska natur, säger Prins Carl Philip.

Anna Lerinder står för formen och illustrationerna är ritade av Stefan Högberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande