Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Nordax Group AB (publ)
Leva och bo>Pressreleaser

Publicerad 14 maj 2018 13:30

Nordax Bank lanserar bolån

Specialistbanken Nordax Bank kompletterar nu sitt produktutbud med bolån, anpassade till den moderna arbetsmarknaden med många olika anställningsformer.

Lånets huvudsakliga målgrupp är kunder med någon form av icke-traditionell inkomst, det vill säga egenföretagare eller visstidsanställda som till exempel projektanställda, deltidsanställda eller vikarier. Genom gundlig kreditbedömning och personlig kundkontakt möjliggörs fler godkända ärenden för den här kundgruppen, vilken ofta nekas av storbankerna trots stabil ekonomi.

Bolånet smyglanserades via låneförmedlare 2 maj, och intresset för produkten har varit stort.

- Vi är inte förvånade över den positiva responsen – den här typen av bolån ligger i tiden och riktat mot en kundgrupp som storbankerna negligerat, säger Jacob Lundblad, vd på Nordax Bank. På en modern arbetsmarknad där allt fler väljer att arbeta med andra anställningsformer än den traditionella heltidsanställningen behövs ett bra alternativ till storbankernas alltmer fyrkantiga och automatiserade bedömningar av betalningsförmågan. De här kunderna har god kreditvärdighet och en ordnad ekonomi, med god marginal för att hantera amorteringar och betala ränta på sitt bolån. För oss är det sjävklart att de ska kunna äga sitt boende.

Låneerbjudandet gäller såväl för lån vid köp av ny bostad som av refinansiering av nuvarande boende. Med räntor från 3,49 % lägger sig Nordax mellan storbankerna och de andra aktörerna i segmentet. Lånet erbjuds med tre olika räntebindningstider 3 månader, 3 år eller 5 år. Nordax kommer inte kräva någon ränteskillnadsersättning vid lösen av lån i förtid.

 Det är en viktig signal till våra kunder, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank. Det här lånet är ofta en möjliggörare under en viss del av livet, och när omständigheterna förändras ska vi inte låsa fast låntagaren i ett lån som inte längre passar deras behov.

Bolånet erbjuds till att börja med i Sverige men planen är att lansera erbjudandet på Nordax övriga marknader i Norden framöver.

Mer information om Nordax bolåneerbjudande finns på nordax.se/lana/bolan

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Frid, Kommunikationschef och mediakontakt, tfn: 0705 29 08 00 eller andreas.frid@nordax.se 

Om Nordax

Nordax är en ledande specialistbank i Nordeuropa. Vi har idag drygt 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi är ett flexibelt komplement till storbankerna. Istället för kvantitet har vi specialiserat oss på ett fåtal produkter som vi kan bäst – privatlån, bolån och sparkonton. Vår kreditprövningsprocess är en av våra främsta kärnkompetenser. För mer information om Nordax bolån, se nordax.se/lana/bolan 

Följande bilagor finns för nedladdning:

Release
Av Nordax Group AB (publ)
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.