Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Clas Ohlson
Leva och bo>Pressreleaser

Publicerad 19 feb 2018 09:00

Clas Ohlson lanserar smarta nyheter för det uppkopplade hemmet

Från och med nu är det ännu enklare att göra hemmet lite smartare. Med Clas Ohlson Smart Plug kan du enkelt fjärrstyra dina eluttag från en smartphone eller surfplatta genom den helt nya appen Clas Ohlson Home. Allt detta till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Fjärrströmbrytaren Smart Plug kan styra exempelvis lampor, värmefläktar eller varför inte kaffebryggaren. Den har dessutom en inbyggd avancerad timer som enkelt styrs från appen. Med timern kan du exempelvis manuellt lägga in vilka tider ett uttag ska slå till eller från eller lägga in tidsintervall där uttaget slumpmässigt slår till och från för att simulera att någon är hemma. Smart Plug har dessutom en inbyggd nattlampa som enkelt kan tidsstyras med appen

– Ledstjärnan i arbetet med både fjärrströmbrytaren och den nya appen har varit att utveckla en smarta-hem-lösning som är lite mer tillgänglig. Med det menar vi att den ska vara enkel att hantera och den ska vara riktigt prisvärd. Det tycker jag att vi har lyckats med och jag tror att många kunder nu kommer att ta första steget mot att göra sitt hem lite smartare, säger Peter Olsson, kategorichef Multimedia på Clas Ohlson.

Installationen är väldigt enkel och sker direkt i Clas Ohlson Home-appen som finns för både Android och iPhone/iPad. Appen är gratis att ladda ned från Google Play och Apple App Store. Kommunikationen mellan enheterna sker direkt via ditt befintliga WiFi-nätverk, så inga ytterligare enheter behövs för att få lösningen att fungera.

Clas Ohlson Home WiFi Smart Plug finns nu till försäljning i Clas Ohlsons butiker och online i Sverige, Norge, Finland samt Tyskland. Lansering i Storbritannien sker under våren. Priset för en Smart Plug på den svenska marknaden är 299 kronor. Den säljs även i 3-pack för 749 kronor och i 5-pack för 999 kronor. 

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelandet som pdf

Om Clas Ohlson

Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. När vi i år firar 100 år som företag gör vi det med kunder på fem marknader, med drygt 4 800 medarbetare och med en omsättning om cirka 8 miljarder kronor. Vår aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Mycket har hänt sedan starten, men en sak har varit densamma genom alla år: att vi varje dag vill hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla, praktiska lösningar till attraktiva priser. Läs mer om vår historia på clasohlson100.com eller om var vi står idag på om.clasohlson.com.

För mer information kontakta: Niklas Carlsson, Informationschef, telefon 0247-444 29

Av Clas Ohlson
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.