Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trädgårdsmästare Linda Schilén.
Trädgårdsmästare Linda Schilén.
Trädgårdsmästare Linda Schilén.
Trädgårdsmästare Linda Schilén. Foto: ANNE-LIE RYDE

Trädgårdsmästaren Linda Schiléns tips för växthuset – undvik fällan

Vilken typ av växthus ska man välja? Hur inreder man det bäst för odling – och med möbler? Vilka grönsaker är bäst att odla i växthuset? 

Trädgårdsexperten Linda Schilén ger sina bästa tips för att du ska lyckas med växthusdrömmen och delar med sig av ett enkelt men viktigt ”växthus-hack” som alla bör känna till.

Vad är det bästa med att ha ett växthus?

– Att kunna vara ute fast ändå inne. Det är varmt, vindstilla och doftar av växter och fuktigt jord. Och så är det någonting som gör att man kommer ner i varv när man kliver in i växthuset, något själsligt lugnande. Jag tror faktiskt att de mest spännande samtal jag haft har varit inne i växthuset, som om själva rummet inbjuder till det. Sedan är det ju självklart praktiskt att man kan starta växtsäsongen tidigare och förlänga den. Jag kan ju plocka egenodlade tulpaner redan i mars.

Expressen Premium - Digital prenumeration

LEVA&BO är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.