Så bygger du ett enkelt utekök – steg för steg
Att ha en grill att laga mat på är härligt – men ett helt utekök är snäppet bättre! Middagarna på terrassen blir än mer underbara när du får tillaga maten i ett alldeles eget utekök.
Att bygga ett eget utekök behöver inte vara så svårt. Men vad är viktigast att tänka på med ett utekök och hur ska man tänka med placering?
Trädgårdsdesignern Peter Englander berättar och visar här hur du bygger en enkel plats för matlagning utomhus, med skisser och bygginstruktioner steg för steg.
Om jag skulle lista mina kunders önskemål hamnar utekök åtminstone på topp tre. Det är inte konstigt. Allt vi gör inne vill vi göra ute – inte minst grilla och äta i goda vänners lag. Då är uteköket inte ett måste, men nästan. Jag byggde min egen enkla version för några år sedan och därefter till allt fler kunder.
Tanken är att få en arbetsyta nära grillen, där man både kan ställa det som ska grillas och sedan använda som buffébord när maten är klar. Det är också fint att kunna ställa dit några vackra krukor med kryddor tillsammans med blomster och annan snygg rekvisita.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
LEVA&BO är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.