Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Byggde ett drömhus i glas. ”Vi har försökt att köpa det mesta begagnat eller använda saker vi har på ett nytt sätt”, berättar Jenny och Joel Hansson. Foto: Therese A Svensson

Så byggde Jenny och Joel sitt drömväxthus

På kort tid har Joel och Jenny byggt ett växthus för såväl odling som avkoppling. För att få det lättskött och praktiskt valde paret att kombinera en färdig växthusmodell med en hembyggd, putsad grund som matchar bostadshuset. Det mesta av inredningen är byggt med återvunnet material.

Här berättar de om hur de steg för steg byggde sitt drömhus i glas – från markberedning och hur de fyndade vackra återbrukat material, till ett färdigrest växthus med plats för både planteringar och middagar.  

Med deras 7 värdefulla växthustips får du guidning inför bygget av ditt växthus eller orangeri!

På baksidan av det putsade 1920-talshuset har Jenny och Joel Hansson tillbringat mycket av sin lediga tid de senaste fyra åren. Bortom det höga körsbärsträdet och knotiga äppelträd öppnar trädgården upp sig och här ligger deras växthus. Ett år efter att det första spadtaget togs har resultatet blivit precis som de drömt om, och det har lyft hela trädgården till att bli en plats för både odling och umgänge.

- Jag uppskattar verkligen att kunna arbeta i växthuset tidigt på våren. När spenaten grodde redan i februari blev jag överraskad. Den klarade sig även under lite kyligare perioder, men vi bor ju i zon ett och har bara enstaka dagar med riktigt kallt väder på vintern, säger Jenny.

Expressen Premium - Digital prenumeration

LEVA&BO är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill