Familjen Hedins nyanlagda potager har fått ett fint hasselstaket, som faktiskt håller hararna ute trots raden av lockande grönkål närmast. I förgrunden blommar vädden ’Snowmaiden’. Bredvid växthuset syns det ”gamla” trädgårdslandet, som också det har fått ett stort inslag av blommor. Foto: Karin Wildheim

Jessica förvandlade skogstomt till drömträdgård med potager

Då: Sly, gran, lövträd och inte en blomma så långt ögat kunde nå.

Nu: Manshöga luktärter bedövar med sin väldoft, dahliorna tycks aldrig vilja sluta blomma och odlingsbäddarna dignar av solmogna grönsaker.

Jessica Hedin visste knappt vad en perenn var – ändå har hon lyckats skapa en sagolikt vacker trädgård där allt växer så det knakar.

Charlotta Dahlgren

Det är svårt att förstå det nu men för tre år sedan fanns det inte tillstymmelse till blomsterträdgård runt familjen Hedins röda 1800-talstorp utanför Karlsborg. Ytterligare ett par år bakåt i tiden låg inte ens huset här och det enda som frodades var en blandskog med sly, gran och lövträd.

Jessica Hedin beskriver sig själv som en projektperson, när hon får för sig att göra något går hon också in för det med själ och hjärta och satsar allt. Så när det var dags att ta tag i miljön runt huset som hon och familjen flyttat hit och bosatt sig i blev det precis så – en storsatsning med mycket av det mesta. Jessica, som faktiskt var något av ett blåbär i trädgårdssammanhang, började från början.

Expressen Premium - Digital prenumeration

LEVA&BO är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill