1 AV 2
Tom Österman, känd antikexpert, värderingsman och en av grundarna till sajten auctionet.com.
Foto: Privat
2 AV 2
Drinkvagn med frostad glasskiva, Nybrofabriken, Fröseke, 1940-tal och cocktailset Isi av Lennart Andersson, Gullaskruf, 1960, von Platen Modern Form i Malmö.
Foto: Anders Norrsell

Drinkvagnen hetare än någonsin – se bilderna

Lättplacerade serveringsvagnar är en fin inredningsdetalj som just nu lockar köpare till nätauktioner, konstaterar antikexperten Tom Österman på auktionssajten Auctionet. 

Allra trendigast tycks vagnarna av mässing och glas vara, men även böjträ, teak och rotting går hem.

Tom Österman

Redan 2018 såg vi att drinkvagnen var en kommande trend, nu verkar den vara hetare än någonsin och förekommer regelbundet på nätauktioner i en mängd olika stilar från olika tidsperioder. 

Drinkvagn, barvagn eller serveringsvagn, som den också kan kallas (kärt barn har ju många namn), har nu blivit en del av den moderna inredningsstilen. Alvar Aaltos klassiska vagnar i böjträ är alltid efterfrågade och brukar i regel gå riktigt bra på auktion. Även Josef Frank har designat några klassiska vagnar som fungerar fint för drinkar – men även för te- och kaffe – även de kan kosta en slant. Men den hetaste varianten är den av mässing och glas. Det är också den man oftast ser ute till försäljning. Den har tillverkats från 1900-talets första hälft och tillverkas fortfarande i en mängd olika stilar och utföranden. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

LEVA&BO är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill