Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Komplementhus Tidlöst från Sommarnöjen är ett nyckelfärdigt hus med loft i tidlös design. Läs mer om huset i guiden nedan.Komplementhus Tidlöst från Sommarnöjen är ett nyckelfärdigt hus med loft i tidlös design. Läs mer om huset i guiden nedan.Komplementhus Tidlöst från Sommarnöjen är ett nyckelfärdigt hus med loft i tidlös design. Läs mer om huset i guiden nedan.
Komplementhus Tidlöst från Sommarnöjen är ett nyckelfärdigt hus med loft i tidlös design. Läs mer om huset i guiden nedan. Foto: David Thunander

Bygg ut utan bygglov: Guide till 12 attefallshus i olika stil och prisklass

Premium Med ett attefallshus på tomten får du bättre utrymme för gästerna, tonåringen, din hobby eller kanske ditt jobb. 

Vi har valt ut tolv mysiga favoriter i olika stilar – från budget till lyx.

Här hittar du även information om vilka regler som gäller när du ska bygga attefallshus. 

Nya regler för attefallshus – så stort får ditt attefallshus vara

Riksdagen har beslutat att den tillåtna byggnadsarean för attefallshus ska utökas från 25 kvadratmeter till 30 kvadratmeter. De nya reglerna gäller från 1 mars 2020. Du får bygga ett attefallshus på 30 kvadratmeter om huset ska användas som bostadshus. Detta kallas då ett komplementbostadshus. Det ska ha badrum och kök samt vara tillgänglighetsanpassat. Alternativt får du bygga ett attefallshus på 25 kvadratmeter med annan användning än bostadshus. Det kallas då ett komplementhus. Det behöver inte ha godkänt badrum eller kök.