ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Pontus fick en egen lägenhet i villan

Publicerad 13 feb 2012 14.51
Pontus trivs som fisken i vattnet i sin lilla lya.

Pontus trivs som fisken i vattnet i sin lilla lya.

1/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Barhäng:</strong> I den supermysiga baren kan Pontus fixa sitt eget barhäng med kompisarna. Renoveringen fick han av sin mamma i födelsedagspresent. Snygga marockanska golvklinker lades in och stenväggarna målades vita. Bardisken byggdes med hjälp av överblivna bänkskivor från husets köksrenovering. Några öppna hyllor sattes upp på konsoler och fylldes med allt som bör finnas i en bar.<br>

Barhäng: I den supermysiga baren kan Pontus fixa sitt eget barhäng med kompisarna. Renoveringen fick han av sin mamma i födelsedagspresent. Snygga marockanska golvklinker lades in och stenväggarna målades vita. Bardisken byggdes med hjälp av överblivna bänkskivor från husets köksrenovering. Några öppna hyllor sattes upp på konsoler och fylldes med allt som bör finnas i en bar.

2/9

Foto: Magnus Selander

En extra fristående klädställning på hjul är ett bra komplement till garderoben. Denna är privat men liknande finns hos Granit.<br>

En extra fristående klädställning på hjul är ett bra komplement till garderoben. Denna är privat men liknande finns hos Granit.

3/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Fint på golvet:</strong> Vackra marockanska golvklinker, från cirka 995 kronor per kvadrat, Marrakech design.

Fint på golvet: Vackra marockanska golvklinker, från cirka 995 kronor per kvadrat, Marrakech design.

4/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Glas på rad:</strong> Öppna hyllor på enkla konsoler som målats i vitt skapar bra förvaring till det som bör finnas i en bar.

Glas på rad: Öppna hyllor på enkla konsoler som målats i vitt skapar bra förvaring till det som bör finnas i en bar.

5/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Källarmys:</strong> Här nere skymtar Pontus egen bar och i dörröppningen hänger en passande vägglampa, Gyllen, 399 kronor, Ikea.

Källarmys: Här nere skymtar Pontus egen bar och i dörröppningen hänger en passande vägglampa, Gyllen, 399 kronor, Ikea.

6/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Trappa ner: </strong>En liten trappa leder ner till den nyrenoverade baren. Trappstegen har försetts med marockanska klinkerplattor.

Trappa ner: En liten trappa leder ner till den nyrenoverade baren. Trappstegen har försetts med marockanska klinkerplattor.

7/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Priskoll: </strong>Grafiskt tema i form av en kul tapet med mönster av kassakvitton (från Intrade men tyvärr utgången). Gammal bokstav i plåt, 590 kronor, Evensen antik.

Priskoll: Grafiskt tema i form av en kul tapet med mönster av kassakvitton (från Intrade men tyvärr utgången). Gammal bokstav i plåt, 590 kronor, Evensen antik.

8/9

Foto: Magnus Selander

<strong>Indiska: </strong>Charmig skylt inhandlad i Goa i Indien.

Indiska: Charmig skylt inhandlad i Goa i Indien.

9/9

Foto: Magnus Selander

Med en egen ingång på bottenvåningen av villan har Pontus sitt drömboende. Här ryms arbetshörna, säng, minivardagsrum och så pricket över i - baren.

När familjen flyttade in i den gamla sekelskiftesvillan för ett par år sedan, hade en del av bottenvåningen länge stått obebodd och oinredd. Ytan på cirka 30 kvadrat med ett tillhörande litet källarrum hade dock potential och Pontus såg möjligheterna för ett nästan eget boende.

- Eftersom jag har en egen ingång här nere, känns det egentligen som en fristående liten lägenhet. Jag kommer och går när jag vill utan att störa någon. Här finns dessutom ett badrum så det enda som egentligen saknas är ett kök. Jag trivs hur bra som helst, säger Pontus.

 

Grafiska detaljer

Rummet är inrett som en minilägenhet med olika rum - fast med en öppen planlösning. En mindre vägg delar av mellan arbetshörna och säng vilket skapar en sovalkov. I vardagsrumsdelen står en tvåsitssoffa som tillsammans med sängen ger många sköna sittplatser för kompisarna. Som komplement till garderoben har Pontus en fristående klädställning där de snyggare kläderna hänger. Färgtemat i inredningen är svartvitt och många av detaljerna har fokus på det grafiska, tapeten är ett exempel på det, mönstret består av kassakvitton.

 

Fick en bar i present

Det lilla källarrummet ligger en trappa ner och var tidigare helt oinrett. Inför Pontus födelsedag ville mamma Susanna fixa en rejäl överraskning åt honom. I smyg renoverade hon källaren och förvandlade den till en bar. Snygga marockanska golvklinkers lades in och stenväggarna målades vita. Bardisken byggdes med hjälp av överblivna bänkskivor från husets köksrenovering. Några öppna hyllor sattes upp på konsoler och fylldes med allt som bör finnas i en bar.

- Dörren till källarrummet stod alltid stängd så jag reagerade inte alls, mamma renoverade när jag inte var hemma och stängde sen dörren igen. På morgonen på min födelsedag stod dörren helt plötsligt öppen och hela baren var klar.

- Ha ha, sen hade jag fest på kvällen, säger Pontus.