Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pinterest – så fungerar sajten med bilder

Pinterest – sajten som håller på att ta över sociala medier.

Har du funderat på vad Pinterest är? Håller du på, men vill veta mera?

Här får du all information du behöver, och lite till!

https://www.youtube.com/watch?v=T4aSYgZz9GE

Pinterest smygstartade 2010 och sedan dess har sajten bara exploderat. I slutet av 2013 sades de ha närmare 50 miljoner användare i världen, varav ungefär 280 000 i Sverige. Det lär ha ökat rejält.

Pinterest – som en anslagstavla

Men vad är då Pinterest? Man skulle kunna säga att Pinterest är som en anslagstavla där du sätter upp bilder som du gillar. Fast den här anslagstavlan, pinboarden, ligger i stället på nätet. Pinterest är en annan form av Instagram, men mycket mer professionell och för webben. Instagram är mobilbaserat.

Delar med dig av bilder

Pinterest är alltså en webbtjänst eller social nätverkstjänst där du laddar upp, organiserar och delar med dig av dina bilder. Bilderna på pinboarden kallas för pins och tjänsten är väldigt enkel att använda.

Eftersom sociala medier mer och mer kommer att kretsa kring bilder så har Pinterest vuxit snabbt och är i dag det snabbast växande sociala nätverket i både USA och i Europa.

 

Pinterest – vad är det?

1. Grundaren till Pinterest heter Ben Silbermann och var tidigare anställd som supportpersonal på sökmotorföretaget Google.

2. Silbermann började utveckla Pinterest i december 2009, i mars 2010 öppnade han upp för utvalda användare i en stängd betaversion.

3. I januari 2012 besökte 11,7 miljoner amerikaner Pinterest. 80 % var kvinnor och 55 % i åldrarna 25 till 44 år, med en något högre inkomst jämfört med genomsnittsamerikanskan.

4. Områdena som dominerar på bilderna i Pinterest är heminredning, mat, konsthantverk och mode.

5. Man kan även spara och dela bilder som man hittar på andra webbplatser. Då skapas automatiskt en länk dit i kommentaren för bilden. Det kallas att du har ”pinnat” bilden.

6. Webbplatsägare bereds möjlighet att publicera en knapp på sin webbplats som automatiskt delar webbplatsens innehåll på besökarens pinboard på Pinterest.

7. Man kan som användare också följa andra användares pinboards och få meddelanden då de uppdateras.

8. Vill man kan man re-pinna någon annan användares bild vilket innebär att bilden läggs till i ens egen pinboard.

9. För att hålla reda på allt man ”pinnar” så kan man skapa flera olika anslagstavlor där man sorterar och organiserar sina bilder.

10. I vissa webbläsare kan du ladda ner ett så kallat plug-in, ett litet instickprogram som gör att du alltid är inloggad på Pinterest när du surfar. Då behöver du inte ens gå in på Pinterest för att pinna.

11. Även företagen har upptäckt och utnyttjar Pinterests sprängkraft, kostnadsfritt. Därifrån kan de skapa trafik till sin hemsida eller blogg. Och vice versa så klart

12. Pinterest saknar i dag en tydlig intäktsmodell. Det ryktas att grundaren Silbermann har en del idéer om intäktsmodeller men att han vill vänta med att genomföra dem.

 

Följ inredningspinnare:

 De som är bäst inom inredning på Pinterest
 

 

Källa: Surfalugnt.se, Wikipedia, Socialbusiness.se. Pinterest.se, Sfipaddan.se