1 av 3: Gilla-fest på Facebook
2 av 3: Per Nordgren tröttnade på det ständiga sökandet efter fjärrkontrollen. "Den är tunn som ett papper och liten som en cigarettändare, så den försvinner ju i ett", säger han. Foto: Privat
3 av 3: Lösningen: ett vedträ och några varv tejp. "– Den far ju inte ner mellan soffdynorna, det är ett som är säkert", säger han. Foto: Privat

Per, 42, har löst allas tv-problem

Efter att ständigt vara på jakt efter fjärrkontrollen till tv:n fick Luleå-bon Per Nordgren till slut nog. Lösningen: ett vedträ och lite tejp. Nu har tusentals personer roats av hans idé. 

– Den far ju inte ner mellan soffdynorna, det är ett som är säkert, säger han.

Per Nordgren som bor i Sundom utanför Luleå har hittat en lösning till vad som kan vara en av Sveriges vanligaste frågor: "har du sett fjärrkontrollen?". Till slut fick han nog av vardagsjakten, och fick en idé.

– Det var det ständiga sökandet efter den pyttelilla fjärrkontrollen. Den är så himla bra, men den är tunn som ett papper och liten som en cigarettändare, så den försvinner ju i ett, säger han. 

Per började söka med blicken runtom i huset efter något som han kunde använda. 

– Jag sa att vi borde sätta fast den i en tegelsten eller något så den inte försvinner, men nu hade vi inte det i huset så då fick det bli ett vedträ i stället. 

"Helt sjukt vad många reaktioner jag fick"

Upp med vedträet på bordet, lite tejp på det – och så var det klart.

– Den far ju inte ner mellan soffdynorna, det är ett som är säkert.

– Den far ju inte ner mellan soffdynorna, det är ett som är säkert, säger Per. Foto: Skärmdump

Per Nordgren tog en bild på lösningen och delade den i facebookgruppen "Family living - the true story". Och reaktionerna kom snabbt – på mindre än ett dygn har över 4 000 personer gillat inlägget, och hundratals har kommenterat bilden.

De flesta verkar överens: Pers lösning är ett genidrag.

– Det är helt sjukt vad många reaktioner jag fick, det är tydligt att det är ett väldigt vanligt problem. Det hade jag absolut inte väntat mig. 

Tror du att någon kommer att ta efter ditt knep? 

– Det tror jag säkert. Det var flera som kommenterade att de skulle göra det, och att det var det bästa de sett.

Har du några fler hustips att dela med dig av?

– Inte på rak arm, men nöden är ju uppfinningarnas moder så det kommer säkert fler idéer, säger Per Nordgren.

https://www.instagram.com/p/BeOLDjlnJ_D/?taken-by=expressen

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!