Pepparkakshus slår rekord som allra störst

Han ska slå sitt gamla rekord.

Med en pepparkaksby på 2,5 ton och 1 020 hus.

Åker du till New York kan du få ett av dem!

Kocken Jon Lovitch, 38, innehar sedan tidigare Guinness världsrekord med den största samlingen av hemmagjorda pepparkakshus. Men han nöjer sig inte med det utan har bestämt sig för att slå sitt gamla rekord.

Pepparkakshus på 45 kvadratmeter

Sedan januari är Lovitch därför fullt upptagen med att bygga den 2,5 ton tunga och 45 kvadratmeter stora pepparkaksbyn som han döpt till Gingerbread Lane. För att slå sitt gamla rekord måste han göra ytterligare 863 pepparkakshus till de redan existerande 157 husen, och allt ska vara klart nu på fredag.

Hela 1 610 kilo kristyr, 317 kilo godis och 272 kilo deg som hans konstverk kräver har han byggt med i sitt hem i Bronx.

– Köket och vardagsrummet ser ut som att Betty Crocker kommit in och blivit psykadelisk. Det är ganska galet, säger han till Daily Mail och skrattar.

Alla pepparkaksdelar fraktar han sedan allt eftersom i bakluckan på sin bil, med lakan och vadderade bilsidor. När byn är helt färdig ska den innehålla hus, träd, skridskorink, hotell och tunnelbanestation.

Du kan få ett rekordhus

Allt går att se på New York Hall of Science där Lovitch även kommer att hålla en workshop den 22 november, 13 och 27 december. Då kan du få göra ditt eget pepparkakshus för en symbolisk summa av 74 kronor.

Dessutom, den 11 januari 2015 kan du, om du befinner dig i New York, få ta med dig ett av världsrekord-pepparkakshusen hem. Lovitch personligen kommer att ge bort alla hus till de som kommer först, med start klockan 13. Då kommer också oberoende inspektörer från Guinness att vara där för att kontrollera och rapportera till Guinness. Varenda ingrediens måste dessutom vara ätbar.

Lovitch säger att pepparkakshus är hans passion och att han gjorde sitt första när han var 16 år. Till vardags jobbar han på Manhattans berömda Algonquin Hotel.

 

Källa: Inquisitr.com, Daily Mail

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!