Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mysigt med fina ägg i vackra skålar.
Mysigt med fina ägg i vackra skålar.
Mysigt med fina ägg i vackra skålar.
Skapa en påskvärld!
Skapa en påskvärld!
Skapa en påskvärld!
1 AV 2
Mysigt med fina ägg i vackra skålar.
Foto: Caroline Tengen
2 AV 2
Skapa en påskvärld!
Foto: Caroline Tengen

11 idéer: Så här fixar du mysig påskstämning

Dekorera för en vacker påsk med naturfärger, söta små kaniner och ägg i alla olika former.

Plocka gärna in kvistar och grönt från naturen.

Så här fint kommer du få hemma!

Fixa hemmet påskfint ett tag innan påsk, så får du en påskstämning i god tid. Det finns massor att göra. Här får du inspiraion för ett vackert påskhem!

Foto: Caroline Tengen / Caroline Tengen

Piffa påskbordet med elegant dukning

Rustik keramik, trä och knoppande grenar skapar härlig stämning på påskbordet. På väggen hänger ägg som vi format av lättarbetad aluminiumtråd och hängt upp i vackra band. Aluminiumtråd, 3 mm tjock, 291 kronor, Creativ company. Band, Panduro hobby. På pallen ett påskägg som vi klätt med fjädrar. Styrolitägg, 59 kronor, Skapamer.se. Pärlhöns­fjädrar, 36 kronor för 40 stycken, träkanin, 34 kronor, Panduro hobby. Tapastall­rikar i hög, 220 kronor styck, liten skål med vit lasyr, 175 kronor, stor skål av olivträ, 235 kronor, keramikskål, vintage, 299 kronor, skedar i valnöt, 45 kronor styck, vas i keramik, 625 kronor, allt från AB Småland. Gåsägg, 74 kronor för fyra, Panduro hobby.

 

LÄS MER: Så dukar du påskbordet med pynt och pasteller

 

Foto: Caroline Tengen

Grupper glasskålar i sött stilleben 

En samling små glasskålar blir till ett sött påsk- stilleben. Varje skål har fått en blomma, ett ägg eller en liten påskdekoration. Vi har blandat vita tulpaner, vita pärlhyacinter, penséer och kvistar med små knoppar. Vanliga hönsägg har klätts med antika boksidor med hjälp av tapetklister. Små plastkaniner köpta i en leksaksaffär har sprejats med guldfärg. Vaktelägg, 42 kronor för 12, Panduro hobby. Pepparkaksform i form av en kanin, 24 kronor, Vellingeblomman. Lådknopp i form av kanin, 47 kronor, Notre dame.

 

Foto: Caroline Tengen

Söta detaljer – dekoration av bokpapper

Duka med keramik, trä och små dekorationer. Fjärilen är gjord av antikt bokpapper. Keramikskål vintage, 299 kronor, sked i valnöt, 45 kronor, AB Småland.

 

LÄS MER: Så fixar du fina påskpynt av papper

 

Foto: Caroline Tengen

Kaninmönster på servettringen till påskbordet

Av träkulor i två olika storlekar och en bit aluminiumtråd gör du snabbt det lilla kaninhuvudet. Börja med att trä upp de stora träkulorna och forma till en cirkel och fäst aluminiumtråden. Gör sedan öronen, ett i taget, och fäst dem på den runda kulringen. Träkula, 10 mm i diameter, 67 kronor för 100 stycken, träkula, 20 mm i diameter, 114 kronor för 100 stycken, Slöjddetaljer. Servett, 65 kronor, liten rund bricka i trä, 20 kronor, Notre dame. Sax, 169 kronor, Åhléns.

 

Foto: Caroline Tengen

Sprejmåla ägg till lekfullt arrangemang 

Fyll en korg med blandande ägg – strutsägg, gåsägg och hönsägg. Spreja dem i olika färger. Vill du ha en blank yta kan du pensla på en klarlack. Strutsägg, 299 kronor, Vikbolands gårdsbutik. Gåsägg, 74 kronor för 4, Panduro hobby. Pall, 695 kronor, Geijersgatan 53.

 

Foto: Caroline Tengen

Dekorativa ägg i skål

Små vaktelägg, 42 kronor för 12 stycken, Panduro hobby. Skål i valnöt, 98 kronor, Glimma.

 

Foto: Caroline Tengen

Gå bort-present – i stället för blombukett

Plantera pärlhyacintlökar i äggskalshalvor. Om inte blommor och blad kommit upp kan du ge bort dem som en sluten äggkartong men ett fint band knutet runt kartongen.

 

Foto: Caroline Tengen

Skapa en egen påskvärld – gör en påskskog bakom glas

Täck botten på en stor glasburk med smörgåskrasse som du köper i en vanlig livsmedelsbutik. Pynta med små fjärilar klippta ur boksidor och små kaniner i plast, sprejade i guld. Häng ett gåsägg i en vacker videgren i ett fint snöre. Ett bra sätt att hänga upp ägget är i ett fäste från en julgranskula som du sticker ner i det lilla hålet i ägget.

 

Foto: Caroline Tengen

Ägg i naturstil i jute & papp

Finaste påskägget är det enkla. Delbart pappägg, 24 kronor, jutesnöre, 129 kronor per rulle, båda från Panduro hobby. Vita fjädrar, 26 kronor för 10 stycken, Dukat. Kaninerna är gjorda av blad ur en antik bok.

 

Foto: Caroline Tengen

Skål med fint inslagna ägg

Fyll skålar med blandade ägg, klä några av äggen med bokblad, måla några i en vacker färg och pynta med jutesnören och små fjärilar och fjädrar. Vita skålar på fot, 145 och 195 kronor, vaser, 195 kronor per styck, Glimma.

 

Foto: Caroline Tengen

Pynta med kaniner – maffigt med många

Ljusstake Kaninkärlek, design Ann-Katrin Braf, 2 500 kronor. Hönsäggen är sprejade i grönt och beige. Ostkupa i glas, 65 kronor, Glimma. Träkanin, 20 kronor, Søstrene Grene. Kruka på tassar, design Anna Wadle, 450 kronor, 125 kvadrat. Glasklocka med zinkfat, 165 kronor, Glimma. Vit kanin, 62 kronor, Akimbo. Kaninburk Curiosity från Petite friture, 375 kronor, Olsson & Gerthel.

 

LÄS MER: Så lätt gör du sötaste miniäggen till påskriset