Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 14
Ett gammalt palats i centrala Italien användes först som lyxhotell, men står i dag helt övergivet och tomt.
Foto: Ernest Sébastien
2 AV 14
Den vackra, belgiska salongen har påkostad inredning och möbler, men den flagande takfärgen avslöjar att ingen bott här på länge.
Foto: Ernest Sébastien
3 AV 14
Gästerna har checkat ut för länge sedan från det här hotellet i Belgien. Men det fantastiska taket finns kvar i den annars övergivna byggnaden.
Foto: Ernest Sébastien
4 AV 14
Det en gång så vackra musikrummet i ett sönderfallande belgiskt slott har kvar sitt piano och andas fortfarande en blek glamour.
Foto: Ernest Sébastien
5 AV 14
Det här fortfarande fullt möblerade slottet i Belgien är bara en av mer än 300 övergivna byggnader och platser som Ernest Sébastien förevigat med sin kamera.
Foto: Ernest Sébastien
6 AV 14
Musik, någon? Ett gammalt förfallet piano står fastkilat under stora trappen i den här mangårdsbyggnaden i centrala Frankrike.
Foto: Ernest Sébastien
7 AV 14
Det här centralt belägna kyltornet i Belgien är ytterligare en av de platser som Ernest Sébastien besökt under de senaste två åren, varje gång med risk för att gripas av polis.
Foto: Ernest Sébastien
8 AV 14
I det här gamla kemilaboratoriet på ett belgiskt universitet står formlerna fortfarande skrivna med krita på svarta tavlan.
Foto: Ernest Sébastien
9 AV 14
En bortglömd kyrka i Belgien passar bra för den som vill utforska sin omgivning med kamerans hjälp.
Foto: Ernest Sébastien
10 AV 14
En selfie i en övergiven byggnad: Ernest Sébastien har tillbringat de senaste två åren på resande fot i Europa och fotograferat mer än 300 övergivna byggnader och platser.
Foto: Ernest Sébastien
11 AV 14
Sängen är bäddad, men frukostmatsalen står tom sedan många år i det här en gång så lyxiga hotellet i Österrike.
Foto: Ernest Sébastien
12 AV 14
Nu är det gamla fängelset tomt och ödsligt. Men en gång i tiden låste franska staten in landets farligaste brottslingar här.
Foto: Ernest Sébastien
13 AV 14
En före detta textilfabrik i Toscana, Italien.
Foto: Ernest Sébastien
14 AV 14
Övergivna bandvagnar från den belgiska antarktisexpeditionen.
Foto: Ernest Sébastien

Övergivna byggnader som du bara måste se

Paradvåningar, fängelser, laboratorier, slott och herresäten runtom Europa som alla bara lämnats åt sitt öde och stått övergivna i decennier.

Belgiske Ernest Sébastiens fascinerande bilder, publicerade i engelska Daily Mail, är resultatet av två års intensivt arbete med att dokumentera över 300 byggnader i bland annat Frankrike, Italien och Tyskland.

Här är 14 fascinerande platser du inte ens visste fanns!

Monica Linder

32-årige Sébastien har under de senaste två åren rest hundratals mil och arbetat målmedvetet med sin kamera för att hinna föreviga de söndervittrande byggnaderna innan de vittrar sönder helt eller vandaliseras.

 

LÄS OCKSÅ: Övergivna sjukhuset kan vara det kusligaste du sett

Hittade ett gammalt fängelse

Ernest Sébastien har tagit sig in i de övergivna byggnaderna och arbetat i smyg, ibland har han till och med blivit gripen av polis. Men inget har kunnat stoppa honom från att föreviga de magiska platserna. Här finns kvarlämnade antika möbler, hänförande stuckaturer och utsmyckningar varvat med ögonblicksbilder från ett tidigare kemiskt laboratorium.

Han har också hittat ett före detta högriskfängelse bidrar till känslan av tidsresa där det ibland faktiskt bara ser ut som om någon rest sig upp och gått ut.

 

LÄS OCKSÅ: Hittade övergivet hus där tiden stått stilla