1 av 9: <strong></strong>Sakerna som behövs - material och verktyg.
2 av 9: <strong>Steg 1 Skruva fast reglarna</strong><br>Börja med att montera samman gavelsidorna. Lägg två plankor med en glipa stor som tumstockens tjocklek. Skruva fast reglarna på samma höjd som fönstrets spröjs sitter. Skafferiet ska rymma höga varor också, så därför valde vi bara två hyllplan inne i skåpet.
3 av 9: <strong>Steg 2 Montera gavlarna</strong><br>Montera samman gavelsidorna med topp- och botten så att du har en ram. Baksidans fyra brädor läggs med glest mellanrum, och skruvas fast i ramens ändträ.
4 av 9: <strong>Steg 3 Förborra & skruva</strong><br>På de horisontella reglarna inne i skåpet monteras­ hyllplanen. Förborra och skruva med trallskruv. ­Hyllplanen gör skåpet mycket stabilt
5 av 9: <strong>Steg 4 Montera gångjärn</strong><br>Det finns olika typer av gångjärn, och ­utseendet styr vilka du väljer. Dolda gångjärn, så kallade ­kantgångjärn, användes här. Vill man kan stora ­utanpåliggande gångjärn i till exempel smide också vara fint.
6 av 9: <strong>Steg 5 Måla skåpet</strong><br>En lasyrfärg låter trästrukturen anas, det ger också en fin vintage-känsla till skafferiet. Det finns flera olika nyanser att välja mellan, här målades skåpet en gång med Alcro, kulör Nougat.
7 av 9: <strong>Steg 6 Knyt knutar</strong><br>Ett tjockt rep fick bli ­stänganordning. Knyt hårda ­knutar längst ut på repet. Skruva fast dem, en i skåpets sida, och en i skafferidörren.
8 av 9: <strong>Steg 7 Knyt en rosett</strong><br>Det finns flera sätt att stänga ett skåp. I stället för en hasp kan du även använda rep och knyta en rosett när du vill stänga skåpet.
9 av 9: Klart!

Ont om plats? Bygg ett ljust vitrinskåp

Ett skafferi att hänga på väggen tar liten plats och ger extra förvaring i köket.

Ta vara på ett slitet spröjsfönster och bygg skåpet.

Det här ­behöver du:

Ett spröjsat fönster

Gavlar + baksida, 22 x 145 mm råplan, 8 x 1200 mm

Topp + botten, 22 x 145 mm, 4 x 605 mm

Två hyllplan: 22 x 145 mm, 4 x 605 mm

Reglar till hyllplan: 22 x 30 mm, 4 x 275 mm

Skruvdragare

Trallskruv, 45 mm

Kantgångjärn, 38 x 30 mm

Sandpapper

Lasyrfärg Timmer, Alcro

Kulör Nougat (745) + pensel 50 m

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!