Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Onanidocka i kartong  snackis på Liljevalchs

När vårsalongen på Liljevalchs invigdes i fredags var det ett verk som fick lite mer uppmärksamhet än de andra. Py Huss-Wallin heter konstnären bakom vad som har kommit att kallas "Onanidockan".

Videoverket "Hon" blev en snackis på Liljevalchs vårsalong. I blandningen av akvareller, fotografi, grafik, textil och skulpturer kan man se videoverket som på vissa håll kallats "Onanidockan". "Hon" är en två minuter lång film där en pappdocka som ligger på en soffa och onanerar samtidigt som hon sjunger.

– Jag kallar det för en hemmagjord p-rulle, en lustfylld film som handlar om en kvinna som är hemma och onanerar för sig själv, säger Py Huss-Wallin till Svt.

"Handlar om lustfylld sexualitet"

Konstnären själv säger att i ett samhälle där vi hela tiden matas med porr så måste vi själva fylla på med egna bilder av vad sex kan vara.

– Den här filmen handlar om lustfylld sexualitet som jag upplever är jätteviktig, säger Py Huss-Wallin till Svt.

Hon berättar att dockan kom till efter att hon sett en hemsida som sålde silikon-sexdockor i mänsklig storlek, som hon tyckte var väldigt dyra. Hon bestämde sig för att tillverka egna i wellpapp, och det är en av dem som har huvudrollen i verket "Hon", och verkar trivas med det. Filmen slutar med att pappdockan, som nått klimax räcker upp handen och gör ett segertecken.

Aktuell på Turteatern

Py Huss-Wallin har utbildat sig på bland annat konstskolan Valand i Göteborg och Stockholms dramatiska högskola. Vid sidan av sin videokonst är hon även aktiv som mimare, skådespelerska och dansare. I vår är hon även aktuell med föreställningen Begränsat utrymme" på Turteatern i Kärrtorp.