Sara Sjögren, stylist.
Sara Sjögren, stylist.

Nyfiken på: Stylisten Sara S

Stylisten Sara Sjöström har ett avskalat hem men vågar mer när det kommer till jobbet.
Hon vill inspirera andra till att använda färg och drömmer om att hitta ett övergivet slott.
Du jobbar som stylist, hur kom du in på den banan?

- Jag har alltid varit intresserad av inredning, det har alltid funnits där i grunden. Men jag har haft många andra banor innan jag verkligen förstod att det är design och inredning som jag ville satsa på. Min morfar är tapetserare, så intresset i familjen har haft en stor del i att min kreativa sida skapades.


Vad skulle du säga är typiskt för vår tid inom inredning?

- Stora soffor, att inreda så att man kan umgås och bjuda hem folk. Fort­farande är mixen mellan gammalt och nytt omtyckt också. Något som hållit i sig väldigt länge är den industriella trenden. Den åter­kommer hela tiden men får en liten ny karaktär varje gång.


Vad är du sugen på att jobba med för material och färger 2011?

- Färger jobbar jag alltid med, jag älskar färg och hur de framhävs i bild. I år känner jag för att jobba med tunga material, jordnära och livfulla som betong, trä, metall, gummi och läder.


Hur skulle du beskriva din stil på jobbet och privat?

- Privat drar den sig nog mer åt 50-talet, men mitt kök kommer gå åt den industriella känslan, när det väl blir klart. När det gäller jobb är det helt annorlunda. Jag gillar att göra modernt och galet med massa färger och stora ytor i bilderna. Jag gillar när jag får göra miljöer som inte är så korrekta. Jag hoppas på att mina jobb inspirerar människor till att våga använda mer färg.


Hur ser det ut hemma hos dig?

- En enda stor samling av gamla saker som har hittats och ärvts under flera år. Jag älskar det gamla med dess historia. Morfars gamla underbara byrå, en mossgrön soffa från Erikshjälpen i Vrigstad. Mina favoriter är riktiga kap som jag lyckades med efter att ha gjort ett visningshus, två fåtöljer, Safari chair, designade av Børge Mogensen.


Berätta om ditt drömprojekt!

- Att hitta ett övergivet slott någonstans utanför staden och få göra en scenografisk uppsättning, likt Marie Antoinette eller Andarnas hus. Att få jobba teatraliskt i bild.


Vad tror du vi kommer se mest av 2011?

- Naturen kommer igen. Mer läder, naturnära färger och mängder av kaktusar. Jag hoppas på tapeten, och en ännu större satsning på de unga formgivarna.

FAKTA

Saras tips!
1 Våga färg. Blanda material och våga med färg!
2 Bestäm själv.Följ ditt hjärta och inred med vad du tycker är fint.
3 Personligt. Inred med böcker och tidningar, på golv, bord och i hyllor.

Namn: Sara Sjögren.
Ålder: 28.
Familj: Pojkvännen Michell.
Gör: Frilansande stylist, gör även reklamfilmer.
Bor: Stockholm, i en etta på 31 kvm som äntligen fått en balkong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande