Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 4
I dag har Ikea-katalogen för 2019 Sverigepremiär. En hyllning av människors olika behov via 7 olika hem.
Foto: Ikea
2 AV 4
Alla hem har sin egen historia som man vill hylla och hoppas ska inspirera.
Foto: Ikea
3 AV 4
Härligt pastelligt rosa. Finns inget som säger att man måste ha mörka färger bara får att det blir höst och vinter...
Foto: Ikea
4 AV 4
Varje hem i katalogen baseras dessutom på insikter från den årliga Ikea-undersökningen ”Life at Home Report”. Läs vad man kom fram till att folk bråkar mest om...
Foto: Ikea

Nya unika Ikea-katalogen här – spana in trenderna 2019!

I dag har den annorlunda Ikea-katalogen för 2019 stor Sverigepremiär. 

En hyllning av människors olika behov via sju olika hem som visas upp.

Fokus ligger bland annat på att minska stök, bråk och stress.

Nyheter, smarta lösningar och gamla klassiker – vilket passar dig? 

Väntar du också på och längtar efter den nya Ikea-katalogen? Du får den förmodligen i din brevlåda inom en snar framtid men redan nu kan vi visa smakprov här i Leva & Bo. 

I 2019 års katalog har man plockat fram sju olika fiktiva hem, till skillnad från tidigare då man enbart visat enskilda planlösningar. Alla hem har sin egen historia som man vill hylla och hoppas ska inspirera. Här finns allt ifrån enrummaren på 16 kvadratmeter till det större hemmet med miljösmarta val. 

LÄS OCKSÅ: Spana in Ikeas höstnyheter 2018 – poetiskt, skandinaviskt, minimalistiskt 

Foto: Ikea

Varje hem baseras på undersökning av boende i 22 olika länder

– Ett hem skapas av de som bor där. Det kan vara människor med olika behov, smak, stil och förväntningar. På Ikea antar vi utmaningarna som finns i det verkliga livet och skapar lösningar för ett bättre liv hemma, säger Susanne Koerfer, inredningschef på Ikea Sverige.

Varje hem i katalogen baseras dessutom på insikter från den årliga Ikea-undersökningen ”Life at Home Report”. Den genomförs globalt med besök i 22 länder för att ta reda på vilka drömmar och utmaningar som finns i våra hem.

LÄS OCKSÅ: Glöm minimalism – samlandet är på väg tillbaka 

Foto: Ikea

Stökigt hem är största anledningen till bråk där hemma

Resultatet visar bland annat att 49 procent håller ett stökigt hem som den största orsaken till bråk hemma, medan 27 procent menar att den största anledningen till stress i hemmet är relaterat till för mycket saker. Spänningen mellan prylar kontra minimalism gör sig påmind i två av hemmen i årets katalog.

Foto: Ikea

– Vi vill inspirera till att skapa balans hemma med hjälp av smarta och vackra förvaringslösningar. Ett av hemmen i katalogen fokuserar på hur du organiserar och visar upp älskade minnen och småsaker. Ett annat bejakar lugnet och fungerar som en oas i en hektisk stadsmiljö, säger Susanne Koerfer.

LÄS OCKSÅ: Skynda fynda – populära produkter som snart lämnar Ikea 

Foto: Ikea

Både nyheter och klassiker från olika årtionden på tillfälligt besök 

I katalogen finns massor av nyheter och smarta lösningar för en bättre vardag, utifrån våra olika liv och stilar. Oavsett om man är samlare eller minimalist. Vi hittar både nyheter och klassiker på tillfälligt besök. Det sistnämnda är produkter som funnits på Ikea under olika årtionden och nu säljs i tre perioder under hösten. Den första delen, med premiär i dag, har fokus 50- och 60-tal. 

”Konsten att vara mentalt närvarande i sitt hem, att hitta balansen mellan mitt och ditt, och det positiva i att aldrig bli färdig är andra insikter som ligger till grund för hemmen i årets katalog”, skriver de i sitt pressmeddelande. En annan nyhet är att nästa Ikea-katalog dyker upp redan i februari.

LÄS OCKSÅ: 10 Ikea-möbler som kommer att förändra ditt liv 

Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea