Ny teknik i köket gör matlagningen roligare<br />

Ipad i bänkskivan.<br>Slut på kladdig skärm. ­Ballingslöv har lanserat en bänkskiva med möjlighet att fälla in Ipaden.<br>Pris på förfrågan, ­ ballingslov.se.

1 av 9: Ipad i bänkskivan.<br>Slut på kladdig skärm. ­Ballingslöv har lanserat en bänkskiva med möjlighet att fälla in Ipaden.<br>Pris på förfrågan, ­ ballingslov.se.

Sopsortera i framtiden.<br>Ikea har smarta system för sopsortering som är billiga och går att individanpassa efter ditt eget behov.<br>Från 149 kronor, ikea.se.

2 av 9: Sopsortera i framtiden.<br>Ikea har smarta system för sopsortering som är billiga och går att individanpassa efter ditt eget behov.<br>Från 149 kronor, ikea.se.

Kompositho<br>Gör som tv-kocken Paul Svensson och välj en stor diskho. Har du inte plats för två stora hoar gör Stala en kompositho med liten sköljho i toppen.<br>3 942 kronor, smartahem.se.

3 av 9: Kompositho<br>Gör som tv-kocken Paul Svensson och välj en stor diskho. Har du inte plats för två stora hoar gör Stala en kompositho med liten sköljho i toppen.<br>3 942 kronor, smartahem.se.

Plattlös induktionshäll.<br>På Mieles induktionshäll Flex-touch kan kokkärlen placeras på valfri plats. Hällen känner automatiskt av kärlets storlek och position.<br>46 000 kronor, miele.se.

4 av 9: Plattlös induktionshäll.<br>På Mieles induktionshäll Flex-touch kan kokkärlen placeras på valfri plats. Hällen känner automatiskt av kärlets storlek och position.<br>46 000 kronor, miele.se.

Håll maten fräsch.<br>Vakuumförpackare som håller matvaror färska upp till fem gånger längre än konventionella förvaringsmetoder.<br>995 konor, obhnordica.se.

5 av 9: Håll maten fräsch.<br>Vakuumförpackare som håller matvaror färska upp till fem gånger längre än konventionella förvaringsmetoder.<br>995 konor, obhnordica.se.

Ny, smart ugnsplåt.<br>På ena sidan ett grillgaller som ger de klassiska grillränderna och på andra sidan en bakplåt som det även går att steka på.<br>787 kronor, ipinium.se.

Foto: Martin Hanner

6 av 9: Ny, smart ugnsplåt.<br>På ena sidan ett grillgaller som ger de klassiska grillränderna och på andra sidan en bakplåt som det även går att steka på.<br>787 kronor, ipinium.se.

Kolsyrat vatten i kranen.<br>Moras Izzy C+ är en vanlig köksblandare med en liten pip för kolsyrat vatten. Härlig ­vardagslyx till köket,<br>6 100 kronor, moraarmatur.se.

7 av 9: Kolsyrat vatten i kranen.<br>Moras Izzy C+ är en vanlig köksblandare med en liten pip för kolsyrat vatten. Härlig ­vardagslyx till köket,<br>6 100 kronor, moraarmatur.se.

<strong><span style="color: #fa1304;">BYGG &amp; FIXA TESTAR: </span>Hetvattenkran Quooker Hett vatten direkt i kranen</strong><br><br>Läs omdöme i artikeln!

8 av 9: <strong><span style="color: #fa1304;">BYGG &amp; FIXA TESTAR: </span>Hetvattenkran Quooker Hett vatten direkt i kranen</strong><br><br>Läs omdöme i artikeln!

<strong><span style="color: rgb(250, 19, 4);">BYGG &amp; FIXA TESTAR: </span></strong>Matavfallskvarn Kitchen friend W5 Mindre sopor med avfallskvarn.<br><br>Läs omdöme i artikeln!

9 av 9: <strong><span style="color: rgb(250, 19, 4);">BYGG &amp; FIXA TESTAR: </span></strong>Matavfallskvarn Kitchen friend W5 Mindre sopor med avfallskvarn.<br><br>Läs omdöme i artikeln!

Smarta tillbehör gör köket och -matlagningen roligare. Några av dessa kanske passar i just ditt kök.

BYGG & FIXA har testat en hetvattenkran och en matavfallskvarn.

Andra har också läst

Ipad i bänkskivan

Slut på kladdig skärm. ­Ballingslöv har lanserat en bänkskiva med möjlighet att fälla in Ipaden.
Pris på förfrågan, ­ ballingslov.se.

Kompositho

Gör som tv-kocken Paul Svensson och välj en stor diskho. Har du inte plats för två stora hoar gör Stala en kompositho med liten sköljho i toppen.
3 942 kronor, smartahem.se.

Sopsortera i framtiden
Ikea har smarta system för sopsortering som är billiga och går att individanpassa efter ditt eget behov.
Från 149 kronor, ikea.se.

Hett vatten

Hetvatten­kranen är en smidig sak som ersätter vattenkokaren.

Plattlös induktionshäll

På Mieles induktionshäll Flex-touch kan kokkärlen placeras på valfri plats. Hällen känner automatiskt av kärlets storlek och position.
46 000 kronor, miele.se.

Håll maten fräsch

Vakuumförpackare som håller matvaror färska upp till fem gånger längre än konventionella förvaringsmetoder.
995 konor, obhnordica.se.

Kolsyrat vatten i kranen

Moras Izzy C+ är en vanlig köksblandare med en liten pip för kolsyrat vatten. Härlig ­vardagslyx till köket,
6 100 kronor, moraarmatur.se.

Ny, smart ugnsplåt

På ena sidan ett grillgaller som ger de klassiska grillränderna och på andra sidan en bakplåt som det även går att steka på.
787 kronor, ipinium.se.

Praktisk

Med en ­avfallskvarn håller du det rent och snyggt i köket.

 

BYGG & FIXA testar!

Hetvattenkran Quooker: Hett vatten direkt i kranen

 

Omdöme: Första tanken är att den ersätter vattenkokaren­ och sparar vatten. Ochvisst är det en uppdaterad och ­smidig ­vattenkokare som gör matlagningen snabbare. Men det ­motiverar inte alls priset. Men det som slår oss efter en tid är diskningen. För en ­latmask är nu allt runt diskbänken­ ­skinande rent, näst intill sterilt från ho till diskborste. ­Skärbrädor, stekpanna och knivar blir rena på ett nafs och slits inte lika mycket som vid annan diskning. Barnen ­mellan 8 och 19 år använder kranen utan problem. Stänk från ­kranen bränner men gör inga brännmärken då det är en så stor spridning på vattnet. Priset till trots börjar det sakta men säkert växa fram ett lätt beroende.
Installation av behörig vvs-montör krävs.
Pris: från cirka 9 000 kronor.
Info: quooker.se.

 

Matavfallskvarn Kitchen friend W5: Mindre sopor med avfallskvarn

 

Omdöme: Vi testade en kvarn med en ­trestegsmalningsfunktion och med en ­lågvarvig induktionsmotor. ­Induktionsmotorn är riktigt ­tystgående och maler effektivt. Livet är sig inte likt sedan kvarnen installerades. Den har ­förändrat vårt beteende helt och hållet. Familjen som ­alltid har en full soptunna har för ­första gången plats över. Inga ­slaskiga bruna påsar behövs längre. ­Miljöaspekten känns oerhört bra. Men det allra bästa är att det ­aldrig ligger någon mat i diskhon, inget slabb på golvet eller rinnfläckar från när skal och dylikt ska slängas. Det här måste vara framtiden.
Det krävs ingen installation av ­behörig vvs-montör. Däremot ska det vara ­fackmannamässigt gjort.
Pris: 5 495 kronor.
Info: kitchenfriend.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande