Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 25 feb 2013 16:50

Nu kan du tjuvstarta våren i växthuset

Vårvarmt<br>Ett härligt, stort ­växthus som är byggt i lösvirke och ­rymmer såväl odlings­bäddar som planteringsbord och en ­sittgrupp. I växthuset finns även en liten kamin som går att elda i.

Vårvarmt
Ett härligt, stort ­växthus som är byggt i lösvirke och ­rymmer såväl odlings­bäddar som planteringsbord och en ­sittgrupp. I växthuset finns även en liten kamin som går att elda i.

1/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Krispiga tulpaner i långa rader<br>Odlingsbädden är fylld till brädden med ­blommande tulpaner i härliga vårfärger. På ­hösten planterades lökar huller om buller för att ge en ­vildvuxen känsla. Här råder ingen perfektion utan naturen har sin gång.

Krispiga tulpaner i långa rader
Odlingsbädden är fylld till brädden med ­blommande tulpaner i härliga vårfärger. På ­hösten planterades lökar huller om buller för att ge en ­vildvuxen känsla. Här råder ingen perfektion utan naturen har sin gång.

2/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Växthusvärme<br>Plocka in lyxiga tulpanbuketter och njut av ­blommarna redan i februari.

Växthusvärme
Plocka in lyxiga tulpanbuketter och njut av ­blommarna redan i februari.

3/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Vitmålad hylla för krukorna<br>Hyllplan och konsoler i trä är vitmålade och ­skapar en liten avställningsyta för små krukor och andra dekorativa föremål. Vinrankan har börjat knoppa sig i vårsolen.

Vitmålad hylla för krukorna
Hyllplan och konsoler i trä är vitmålade och ­skapar en liten avställningsyta för små krukor och andra dekorativa föremål. Vinrankan har börjat knoppa sig i vårsolen.

4/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Plats att njuta på<br>Förbered sitt­platsen för sköna stunder i ­vårsolen. Fyll på med ­kuddar och ­plädar i vackra ­vårfärger som stämmer in i ­tulpanernas brokiga värld. Här ser vi ­kuddar och plädar ­tillverkade av gamla indiska sarier. Den lila kudden är sydd av ett libertytyg.

Plats att njuta på
Förbered sitt­platsen för sköna stunder i ­vårsolen. Fyll på med ­kuddar och ­plädar i vackra ­vårfärger som stämmer in i ­tulpanernas brokiga värld. Här ser vi ­kuddar och plädar ­tillverkade av gamla indiska sarier. Den lila kudden är sydd av ett libertytyg.

5/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Små plantor av rabarber<br>Uppdrivna små rabarberplantor växer till sig för att senare få flytta ut i trädgårdslandet.

Små plantor av rabarber
Uppdrivna små rabarberplantor växer till sig för att senare få flytta ut i trädgårdslandet.

6/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Trivsamma ­korgstolar<br>En solig vägg utanför växthuset blir en perfekt plats att njuta av vårens första värmande stunder. Efter en lång, kall vinter är vilan i solen vi längtat efter allra mest.

Trivsamma ­korgstolar
En solig vägg utanför växthuset blir en perfekt plats att njuta av vårens första värmande stunder. Efter en lång, kall vinter är vilan i solen vi längtat efter allra mest.

7/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Äntligen penséer<br>Efter en lång vinter kommer penséerna som en av de första av vårens budbärare. Penséerna är ­hybrider av växtsläktet Viola och finns i dag i mängder av utföranden och färger. De kan ­planteras i rabatter eller i kruka och gör sig ­vackert till alla lökväxter. Plantera dem i gamla lerkrukor eller i rostiga järnkrukor vilket ger en rustik känsla.

Äntligen penséer
Efter en lång vinter kommer penséerna som en av de första av vårens budbärare. Penséerna är ­hybrider av växtsläktet Viola och finns i dag i mängder av utföranden och färger. De kan ­planteras i rabatter eller i kruka och gör sig ­vackert till alla lökväxter. Plantera dem i gamla lerkrukor eller i rostiga järnkrukor vilket ger en rustik känsla.

8/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Rustika korgar &amp; vackra lådor<br>I ett hörn i växthuset står krukor, ­korgar och bambuklockor till ­sommarens ­planteringar. Blanda gamla ­trälådor och zinkhinkar med ler­krukor i olika ­storlekar för att få en rustik känsla. Fikonträdet har flyttats ut från vinter­förvaringen och ett gammalt fönster blir en vacker prydnad.

Rustika korgar & vackra lådor
I ett hörn i växthuset står krukor, ­korgar och bambuklockor till ­sommarens ­planteringar. Blanda gamla ­trälådor och zinkhinkar med ler­krukor i olika ­storlekar för att få en rustik känsla. Fikonträdet har flyttats ut från vinter­förvaringen och ett gammalt fönster blir en vacker prydnad.

9/9

Foto: Marie Delice Karlsson

Våren har kommit till växthuset. Nu dröjer det inte länge förrän det börjar spira i rabatterna. Och snart kan du sätta ut penséer i krukor - de är tåliga och klarar till och med lite frost.

AV: Helena Strauss