Nu kan du köpa Sveriges mest kända soffa

Sveriges mest kända och mäktigaste soffa auktioneras nu ut på Tradera.

Foto: Tradera/skärmdump

1 av 5: Sveriges mest kända och mäktigaste soffa auktioneras nu ut på Tradera.

I den här soffan har alla kända rumpor utom Zlatan Ibrahimovic suttit under åren, enligt programledaren Alexander Norén.

Foto: Tradera/SVT

2 av 5: I den här soffan har alla kända rumpor utom Zlatan Ibrahimovic suttit under åren, enligt programledaren Alexander Norén.

Går allt som programledaren vill kommer köparen även att få ta med sig podiet som soffan står på.

Foto: Tradera/SVT

3 av 5: Går allt som programledaren vill kommer köparen även att få ta med sig podiet som soffan står på.

Alla pengar kommer att skänkas till Radiohjälpens insamling ”Världens barn”.

Foto: Tradera/SVT

4 av 5: Alla pengar kommer att skänkas till Radiohjälpens insamling ”Världens barn”.

Förutom deras spännande historik är sofforna dessutom specialdesignade av Niklas Wollheim för att de ska passa i studion.

Foto: Tradera/SVT

5 av 5: Förutom deras spännande historik är sofforna dessutom specialdesignade av Niklas Wollheim för att de ska passa i studion.

”Godmorron Sverige” övergår i höst till att bli ”Morgonstudion”.

I samband med det skrotar man även sina kända röda soffor. 

Sofforna där varenda känd rumpa har suttit kan nu bli dina!

Andra har också läst

I höst kommer det populära tv-programmet ”Godmorron Sverige” att göras om. Då byter man även ut interiören, där ibland de kända röda sofforna. Sofforna där varenda minister och andra kända personer i Sverige någon gång suttit. 

I stället för att kasta dem har man bestämt sig för att auktionera ut dem på auktionssajten Tradera. Och alla pengar kommer att skänkas till Radiohjälpens insamling ”Världens barn”. Vill du ha Sveriges mäktigaste soffgrupp har du nu chansen!

LÄS OCKSÅ: 11 enkla sätt att tjäna pengar utan att jobba 

Spontan idé som kom under direktsändningen

Förutom deras spännande historik är sofforna dessutom specialdesignade av Niklas Wollheim för att de ska passa i studion. Det är programledaren Alexander Norén som kom på idén under fredagens sändning och lade då ut dem på Instagram. 

– Det var väldigt spontant från min sida och från början tog jag emot alla bud via mejl. Jag hade inte satt upp en organisation för att klara det här från början och nu sköter Radiohjälpen auktionen via Tradera. Så det vore bra om de som mejlat bud även går in och budar, säger Alexander Norén till Resumé

LÄS OCKSÅ: Varning! Fästingar kan lägga ägg i ditt hem! 

”Alla” utom Zlatan Ibrahimovic har suttit i maktsoffan

Enligt Alexander är det endast Zlatan Ibrahimovic som inte har suttit där. I skrivande stund är det högsta budet uppe i 16000 kronor och budgivningen pågår till och med den 23 augusti klockan 09. Den som då har lagt det högsta budet kommer att få hämta sofforna under direktsändning av det sista programmet någonsin av ”Gomorron Sverige”, den 25 augusti klockan 09.55.

– Den har blytung proviniens och är en riktig "maktsoffa". Värdet av soffan i sig hade varit en tusenlapp om det inte hade varit för kontexten, säger Alexander som hoppas nå upp till 100 000 kronor. Blir det mer än så får man med ett soffbord på köpet.  

Och går allt som programledaren vill kommer köparen även att få ta med sig podiet som soffan står på. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande