Nu kan din tjocka hund banta - med piller

Är din hund för rund? Nu kommer det första bantningspillret för hundar.
- Ett välkommet tillskott till behandlingar av djur, för övervikt hos hundar tycks öka, säger Stephen Sundlof, chef för veterinärmedicinska enheten vid det amerikanska läkemedelsverket.

Fetma är ett växande problem även bland våra hundar - enligt den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA är 5 procent av hundarna i USA riktigt feta och 20-30 procent har problem med övervikt. Det första läkemedlet för behandling av feta hundar har godkänts i USA. Den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA har godkänt till läkemedlet Slentrol som får ges till hundar som väger mer än 20 procent över sin idealvikt, skriver Dagens Medicin. Feta hundar riskerar precis som människor att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och diabetes. Nu kommer ett fetmaläkemedel speciellt utvecklat för överviktiga jyckar. Medlet ska få hunden att magra genom att lura hunden att fortare känna sig mätt och minskar mängden fett som han kan suga upp. Men det är ingen lätt match att komma i trim - medicinen kan ge biverkningar i form av diarréer, kräkningar, trötthet och aptitlöshet. Slentrol är inte godkänt i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!