Här är det – missionshuset från 1900-talets början som är renoverat på ett helt fantastiskt sätt.
1 av 12: Här är det – missionshuset från 1900-talets början som är renoverat på ett helt fantastiskt sätt. Foto: Peter Lilja
Hall med plats för avhängning. Ljust laminatgolv samt tapetserade väggar och målad träpanel på väggar.
2 av 12: Hall med plats för avhängning. Ljust laminatgolv samt tapetserade väggar och målad träpanel på väggar. Foto: Peter Lilja
Rymligt vardagsrum med högt i tak och utrymme för matplats. Vitmålat trägolv. Stort förvaringsutrymme med kontorsdel bakom gamla spegeldörrar under trappan som leder upp till övre plan. Braskamin finns att elda i.
3 av 12: Rymligt vardagsrum med högt i tak och utrymme för matplats. Vitmålat trägolv. Stort förvaringsutrymme med kontorsdel bakom gamla spegeldörrar under trappan som leder upp till övre plan. Braskamin finns att elda i. Foto: Peter Lilja
Vardagsrum och matsal från annan vinkel.
4 av 12: Vardagsrum och matsal från annan vinkel. Foto: Peter Lilja
Vardagsrummet med vackra gamla dörrar som gömmer en klädkammare.
5 av 12: Vardagsrummet med vackra gamla dörrar som gömmer en klädkammare. Foto: Peter Lilja
Nästan alla inredningsdetaljer kommer från olika loppisar.
6 av 12: Nästan alla inredningsdetaljer kommer från olika loppisar. Foto: Peter Lilja
Vackert litet kontorsrum bakom gamla fönsterglas.
7 av 12: Vackert litet kontorsrum bakom gamla fönsterglas. Foto: Peter Lilja
Sovrum på nedre plan med vitmålat trägolv och dörr ut till trädgård. Platsbyggda garderober med fina gamla dörrar. Förberett att installera kamin.
8 av 12: Sovrum på nedre plan med vitmålat trägolv och dörr ut till trädgård. Platsbyggda garderober med fina gamla dörrar. Förberett att installera kamin. Foto: Peter Lilja
Badrum som är renoverat 2015. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns duschkabin, tvättmaskin, toalett, tvättställ på gammalt fint bord.
9 av 12: Badrum som är renoverat 2015. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns duschkabin, tvättmaskin, toalett, tvättställ på gammalt fint bord. Foto: Peter Lilja
Sovrum med vitmålat trägolv och vitmålad träpanel på väggar. Beläget på övre plan.
10 av 12: Sovrum med vitmålat trägolv och vitmålad träpanel på väggar. Beläget på övre plan. Foto: Peter Lilja
Uterummet från 2015 är byggt av gamla fina fönster och pardörrar.
11 av 12: Uterummet från 2015 är byggt av gamla fina fönster och pardörrar. Foto: Peter Lilja
Nyanlagd trädgård med gräsmatta, planteringar och grusgångar. Stensatt uteplats.
12 av 12: Nyanlagd trädgård med gräsmatta, planteringar och grusgångar. Stensatt uteplats. Foto: Peter Lilja

Nu kan det sagolika missionshuset bli ditt

Missionhuset från 1924 som är till salu har en unik och personlig inredning.

Nyanlagd trädgård, stort uterum och gångavstånd till både rökeri och havet.

Den sagolika villan kan nu bli din för endast 1,1 miljon kronor!

Det här missionshuset på två våningar från 1924 är något alldeles utöver det extra. Det syns direkt. De som bor här har renoverat med varsam och stilsäker hand. Varenda detalj är genomtänkt och inredningsdetaljerna liksom interiören är unik, allt väldigt personligt.

– Vi har renoverat själva i fyra år och gjort det löpande när tid har funnits. När vi flyttade dit var det ett missionshus så vi har gjort om det till ett boende, säger säljaren Susanne Jighem, 53. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 fina villor under 1 miljon kronor

”Vi är riktiga loppsinördar”

Men var kommer alla udda men fina prylar ifrån? 

– Det mesta kommer från loppisar, vi är riktiga loppisnördar, både jag och min sambo, säger säljaren Susanne. Så fort vi får möjlighet åker vi runt och letar prylar. Speciellt mycket gillar vi gamla fönster och dörrar. 

Men varför lämnar ni detta fina boende när ni precis har blivit klara?

– Nja, det finns en del kvar att göra, som trappan upp och balkongen, hade jag bott kvar hade det åkt bort. Men vi ska flytta till Skåne, jag längtar tillbaka dit. Och jag har renoverat hus i alla år och sedan flyttat, jag är van. Nästa hus vi flyttar till är också ett renoveringsobjekt, säger Susanne och skrattar.

Foto: Peter Lilja

Uterum byggt av gamla fönster och dörrar

Det före detta missionhuset som nu är en vacker villa består av 4 rum och kök, varav 3 stycken sovrum, om 167 kvadratmeter. Vardagsrummet är stort och har högt i tak med fint ljusinsläpp. Här finns många egna "lösningar" så som inbyggda klädkammare med gamla dörrar och ett mysigt uterum som är gjort av gamla fina fönster och pardörrar. 

Trädgården på 1 995 kvadratmeter är nyanlagd med fina planteringar, grusgångar och gräsmatta och en fin och stor uteplats. Dessutom finns där ett uthus på 15 kvadratmeter. Kommunen heter Torsås och ligger i Kalmar län. Det är gångavstånd till havet och endast 3 kilometer bort finns ett rökeri som även serverar lunch. 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande