Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
"Julen är här!" skriver Gekås Ullared i ett blogginlägg där de visar upp ett urval av årets pynt som redan tagit plats i butikshyllorna. Inom en månad räknar varuhuset med att ha fullsortering av julpynt "av alla de slag".
Foto: Gekås Ullared
2 AV 3
"Det är aldrig för tidigt att besöka vår julavdelning. Kom in butiken och hitta dina personliga favoriter bland dekorationer och pynt", skriver varuhuset Liberty i London.
Foto: liberty.co.uk
3 AV 3
Blir du sugen på att shoppa julprylar i september?
Foto: Colourbox

Nu är det jul – i september!

Har du knappt hunnit ta avsked av sommaren än? I så fall känns säkert julen väldigt avlägsen. Så är det dock inte för de stora varuhusen, som redan nu öser på för fullt med julpynt av alla de slag i sina hyllor.

Linnea Bjärle Quiding

Medan många fortfarande njuter av sensommarvädret utomhus har flera stora varuhus redan börjat sitt julfirande. 

 

LÄS OCKSÅ: 17 oslagbara tips som underlättar ditt besök på Gekås

Gekås i Ullared tar fram julpyntet

"Julen är här!" skriver Gekås Ullared i ett blogginlägg där de visar upp ett urval av årets pynt som redan tagit plats i butikshyllorna. Inom en månad räknar varuhuset med att ha fullsortering av julpynt "av alla de slag". 

Varuhusets kunder kan redan nu börja köpa prydnadstomtar, halmbockar, ljuslyktor och kälkar med tomtemotiv.

"Julsakerna måste vara på plats i september"

– Vårt julsortiment brukar generellt dyka upp under september. Vissa av våra kunder kanske bara besöker oss högst två gånger om året och planerar sina besök halvårsvis. Då måste julsakerna vara på plats under denna tiden i september för att de kunder som åker långväga ska kunna handla inför julen, säger Malin Helde, vd för Gekås till Hallands Nyheter. 

 

LÄS OCKSÅ: 5 tecken på att ditt hus är hemsökt

Aldrig för tidigt på Liberty i London 

Flera andra stora varuhus har plockat fram sina julsaker. Bland annat Liberty i London, som skriver "Det är aldrig för tidigt att besöka vår julavdelning. Kom in butiken och hitta dina personliga favoriter bland dekorationer och pynt".

På varuhusets julsektion kan den som vill vara ute i god tid köpa adventskalendrar, pynt till granen, julklappssäckar och snökulor redan nu.

 

 

LÄS OCKSÅ: 

* Shoppa i Stockholm – här finns de bästa galleriorna

* Tjuvkika på Ikeas oktobernyheter

* Treårige Kevin skänker sina nappar – för att stoppa tjuvarna