ANNONS

Innehåll från NOA Gallery

Lena Anderson ställer ut på Millesgården – köp motiven här

Älskade barnboksförfattaren och illustratören Lena Anderson ställer ut på Millesgården. En hyllad utställning om hennes livsverk, från idéskisser till färdiga originalakvareller.
Samtidigt släpper NOA Gallery fyra motiv – utvalda av konstnären själv!

 Att hälsa på hos Lena Anderson är som att kliva kliva rätt in i en av hennes böcker. Ett fång med höstanemoner innanför grinden och en knastrig grusgång upp mot huset. En gul villa med nymålad veranda där Lena Anderson välkomnar i småprickig klänning, uppsatt hår och ögon som avslöjar att hon är precis så finurlig som man anar.

– Jag har haft så roligt med Maja och alla mina figurer! Det är lite så att man önskar att någon kom och knackade på. Det vore roligt om lilla Kotten knackade på och ville ha ett glas saft. 

NOA Gallery: Utvalda favoriter! Köp motiven av Lena Anderson här

Limiterad upplaga! "Maja med vänner" finns bara i 90 signerade och numrerade exemplar på NOA Gallery.

 Vad är viktigast i en bild?

– Uttrycken och blicken! När Maja sitter och väntar på att en kastanj ska slå ut så måste hon ju se ut precis så, säger Lena och visar posen som hon tänker sig. Kroppen sjunker ihop, hon vilar ansiktet mot händerna och suckar.

Har du galet tålamod?

– Ibland har jag verkligen det. Jag kan sitta och jämföra och texta, texta, texta 19 rader med samma ord. Det är ju lite knäppt för det är ju ingen som märker skillnaden utom jag.

Alla säger ju att en akvarell blir som den blir – men dina bilder är ju så detaljrika?

– Ja, färgerna och jag är vänner.

Fyra utvalda akvareller hos NOA Gallery

Nu släpper NOA Gallery fyra motiv av Lena Anderson som själv har valt motiven ur sin stora samling av originalakvareller.
"Maja med vänner", "De höga mårbackorna", "Rosor från Tola" och "Mormor och Mollan gör sallad" finns bara hos NOA Gallery i en begränsad upplaga om 90 numrerade och signerade exemplar.

NOA Gallery: Köp motiven av Lena Anderson här

Lena Anderson har själv valt ut fyra av sina egna motiv som nu finns att köpa hos NOA Gallery. Foto: Kristina Arvline

 

Limiterad upplaga! "De höga mårbackorna" finns bara i 90 signerade och numrerade exemplar på NOA Gallery.

 

Limiterad upplaga! "Rosor från Tola" finns bara i 90 numrerade och signerade exemplar på NOA Gallery.

 

Limiterad upplaga! "Mormor och Mollan för sallad" finns bara i 90 numrerade och signerade exemplar på NOA Gallery.

 

Lena Anderson i sin prunkande trädgård i Bromma i Stockholm. Foto: Kristina Arvline

Utställningen "Lena Andersons värld" pågår på Millesgården till och med 22 september 2019.

NOA Gallery: Köp motiven av Lena Anderson här

Gå direkt till NOA Gallery

Lena Anderson

Lena Anderson, född 1939 i Stockholm är en svensk författare och illustratör, utbildad vid Konstfack. Hon är främst känd för sina konstnärliga och nyskapande barnböcker med dess vackra illustrationer. För att inte tala om de finurliga världar hon bjuder in till, där fantasi möter pedagogik. Lena Anderson har gett ut ett 50-tal böcker för villka hon har fått flera priser och utmärkelser, däribland Elsa Beskow-plaketten (1984), Rabén & Sjögrens tecknarstipendium (1990), Expressens Heffaklump (2000), Ottilia Adelborg-priset (2002) och Linnépriset (2005). I många av böckerna har hon både skrivit och illustrerat själv, vilket hon gör med fingertoppskänsla och bravur. Hennes bilder är nämligen inte bara sagolikt vackra utan även utsökt detaljerade, i mjuk akvarellteknik

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och NOA Gallery och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!