Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Monopol – 5 bra tips för att vinna spelet

Monopol har varit ett populärt spel i många år. Nu fyller det 80 år.

Foto: Daniel Sidenbladh

1 av 2

Det finns många knep för att vinna spelet. Här avslöjar vi några.

Foto: Pelle Ericsson

2 av 2

Gillar du också att spela familjespelet Monopol?

Spelet fyller 80 år och har tagit fram en världsutgåva.

Därför avslöjar vi på 5 knep som gör att du vinner allt!

Andra har också läst

I år firar det världsberömda familjespelet Monopol 80 år. I och med det har företaget tagit fram en specialutgåva med 20 världsstäder. Städer som har valts ut efter en stor omröstning på nätet.

Principen är dock densamma. Så oavsett du köper det nya spelet eller har det gamla finns det faktiskt hemliga proffstips på hur man vinner det folkkära spelet. Här bjuder vi på fem stycken, lagom till påsklovet:

 

1. Skapa monopol

Köp så mycket du kan från början, även de billigaste gatorna. Ditt mål är att få ett monopol så snabbt som möjligt och sen äga minst en gata i varje färggrupp - då kan du byta till dig tomter längre fram i spelet. Blockerar du andra från att få ett monopol, sitter du ganska säkert.

 

2. Skippa Elverket och Vattenledningsverket

Köp aldrig Elverket eller Vattenledningsverket. De är i princip värdelösa och leder varken till något monopol eller ger någon bra avkastning.

 

3. Byt bara om du får monopol

Gör aldrig ett byte förrän en spelare har ett monopol, om du inte via bytet får monopol själv. Och gör aldrig ett byte som ger någon annan ett monopol utan att du får en i retur. Ditt mål är att vara först med monopol.

 

4. Köp hus så snabbt du kan

Bygg tre hus per gata så snabbt som möjligt. Det är först när du gör hoppet till tre hus som det börjar visa sig i pengar. Det finns ingen anledning att stressa på ett fjärde hus eller hotell, landar de tillräckligt många gånger på dina tre hus kan du sen lätt bygga hotell.

 

5. Tricks när du är i fängelset

I början av spelet ska du försöka komma ut från fängelset så fort du kan. När det går mot sitt slut, försök sitta kvar så länge det går så du inte hamnar på de andra spelarnas tomter.

 

Källa: Metro.co.uk, Skrolla.se, Independent.co.uk

 

Läs också: