Blommig. Tapet Blue flowers ur kollektionen Silent nature från Boråstapeter.
1 av 2: Blommig. Tapet Blue flowers ur kollektionen Silent nature från Boråstapeter.
Stilren. Fin soffa Kivik i klassisk modell med läderklädsel­, 12 990 kronor, Mio.
2 av 2: Stilren. Fin soffa Kivik i klassisk modell med läderklädsel­, 12 990 kronor, Mio.

Mija Kinning svarar på dina inredningsfrågor<br />

Kreativa inredaren Mija Kinning svarar på läsarnas frågor. Vill du se mer av Mija, titta på Det knackar-programmen här på expressen.se!

Vilka färger passar i vardagsrummet?

Jag vill ha lite nya färger till vardagsrummet! Lite somrigt.­ Har en svart tygsoffa...

 

Mija: Man ska välja de färger som man själv gillar. Till din svarta soffa kan du ha det mesta, grönt, rosa och gult. Det finns massor att välja på. Plocka upp färger från tapeten till textilier, kuddar och mattor. Häng upp tavlor på väggarna som du ljussätter extra. En bra grundbelysning är viktig. Komplettera den med mer belysning­ i olika höjder. Mycket växter och färska blommor ger också en härlig vårkänsla.

 

Hur fixar jag fönsterkarmarna?

Färgen på våra fönsterkarmar i lägenheten­ börja lossna och bukta ut. Vad kan man göra åt det?

 

Mija: Det låter som en oljefärg som börjar­ släppa från själva virket. Det kan bero på olika saker. Men jag är ingen expert vad det gäller­ färg. Kontakta en målare som får titta på fönsterkarmarna­ så att ni får rätt råd. Skulle gissa att man får skrapa bort all gammal färg, slipa och måla om. Men som sagt, anlita ett proffs för bästa resultat!

 

Kan soffan livas upp?

Mija, kan man klä om en ful gammal skinnsoffa?­

 

Mija: Om man är duktig på att klä om möbler­ och har erfarenhet så är det klart att man kan ge sig på det! Men som nybörjare skulle jag säga nej. Bättre att lämna in till en tapetserare.­

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande