Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
– Experimentet kommer hålla på tills någon annan än jag tar bort det, säger Mia Waernborg.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
– Jag är nyfiken på vad som händer när badkarskanten inte räcker längre, säger Mia Waernborg.
Foto: Privat

Mia har startat städkrig på hemmafronten

Det pågår just nu ett krig hemma hos Mia Waernborg och hennes två tonårsbarn. Ett experiment där hon helt enkelt slutat kasta tomma toarullar och schampoflaskor – för att lära sina tonårsbarn en läxa.

Finns det något mer irriterande än en tom toarulle som sitter kvar på hållaren? Varför har inte den senaste toalettbesökaren bara slängt den gamla och bytt ut den till en ny? 

Det här är tyvärr en vanlig syn hemma hos folk. Foto: privat

Mia Waernborg från Uppsala bestämde sig för att starta ett kallt krig på hemmafronten.

– Jag blev så jäkla trött på att jag skulle kasta jämt, så nu staplas det i stället och lagret växer både här och där, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Hela Sannas tak rasade ner mitt i natten

Krig på flera fronter

Hon har dessutom förklarat krig mot sina två tonårsbarn på flera fronter. På badkarskanten radar nu en hel armé av schampoflaskor upp sig och hon har även slutat att tömma sophinken. 

– Jag är nyfiken på vad som händer när badkarskanten inte räcker längre, säger hon. 

Mia har även startat ett shampookrig hemma. Foto: privat

– Av alla de där flaskorna så finns det schampo i en av dem, så jag brukar flytta om lite så den som kommer efter får skaka varenda jäkel, säger hon skämtsamt.   

I Facebook-gruppen ”Family living - the true story”, där Mia har delat med sig av sitt experiment, har hon många kamrater som också har erfarenheter från skyttegravarna. 

LÄS OCKSÅ: Thereses smarta uppfinning hjälper uttråkade barn 

”Jag har gjort ett liknande experiment här hemma. "Mormor varför har du inte slängt toarullarna, sparar du på dom?" frågade samtliga 3 små. Den stora dottern (25) tröttnade till slut och rensade ut alla tomma flaskor, men toarullarna låg kvar.... De tomma flaskorna la hon förresten i handfatet(?!)”

”Jag gör lite såna då o då. Dessvärre är det bara jag som lägger märke till dem.” 

”Ännu ett experiment! Just nu pressas det ner! Vet inte om det ens går att pressa ner en topps! Därav hittar "man" nya ställen att stapla på” skriver Mia i sitt inlägg i facebook-gruppen. Foto: privat

Experimentet hemma hos Mia kommer fortsätta tills någon av tonåringarna börjar plocka undan. 

LÄS OCKSÅ: Övergivna ödehuset mitt ute i skogen kan bli ditt 

– Det ska bli spännande. Den äldsta kanske kommer ta bort toarullarna och dra för duschskynket för att slippa skämmas för någon, eller så fortsätter vi stapla tills det rasar. Jag har i alla fall bestämt att inte ta bort något. Inte ens om det rasar på golvet!