1 av 2: Efter klagomålen på att Ikea säljer påslakan utan "hål"
2 av 2: Tycker du att det är svårt att bädda med påslakan utan "hål"? Mattias Larsson har lösningen.

Mattias fiffiga knep – efter klagomålen på att Ikea säljer påslakan utan "hål"

Tusentals svenskar har protesterat mot att Ikea säljer påslakan utan hål i hörnen.

Men visst går det enkelt att bädda ändå, menar Ikea-medarbetaren Mattias Larsson, som nu delar med sig av sitt specialknep.

"Vilket smart och enkelt sätt att lösa problemet med påslakan utan hål i framkant", skriver Ikea själva i ett svar.

För tio år sedan tog Ikea bort hålen i hörnen på sina påslakan.

Och sedan dess har ingenting varit sig likt i Sovrumssverige.

Dagligen får Ikea frågor om varför de inte har hål på sina påslakan.

Ett inlägg av Ikea-kunden Catrine Neiler – "jag vill ha tillbaka hålen i påslakanen!” – fick närmare 34 000 gillamarkeringar på Facebook nyligen.

– Det jag retar mig mest på är att när man sover så åker täcket alltid ner lite i lakanet. Har man hål är det så enkelt att dra upp täcket igen, men utan hål är det jättesvårt. Då får man leta efter var täcket är och försöka nypa tag i det. Man får sitta och göra det i omgångar, sa Catrine Neiler till Leva & Bo då.

De populära hålen. Foto: Privat

Många kunder anser att hålen borde finnas på samtliga påslakan då Ikea är ett svenskt företag och därför bör anpassa sig till svensk, eller snarare nordisk, standard.

– På andra marknader runtom i världen kom kunder in och ville lämna tillbaka dem för att de var hål i påslakanen, de trodde att de var sönder. Det här finns inte i andra delar av världen, säger Emil Eriksson, presskontakt på Ikea Sverige.

Gjorde instruktionsvideo

En som har märkt av debatten är Mattias Larsson, som till vardags jobbar på Ikea men inte just sovrumsavdelningen.

I ett försök att hjälpa människor på traven spelade han in en instruktionsvideo där han visar hur enkelt det är att bädda – utan hålen.

"Vilket smart och enkelt sätt att lösa problemet med påslakan utan hål i framkant. Detta ser ju faktiskt ut att vara lättare tillvägagångsätt än det traditionella när man hade påslakan med hål!” skriver Ikea själva i ett svar.

"Heja dig Mattias, jag har också reagerat på att ingen lagt upp en instruktionsfilm för dom som tycker det är bökigt utan hålen”, skriver en kund i kommentarsfältet.

"Med glimten i ögat"

– Det var väl mest tänkt som ett lite roligt svar. När jag läst en del inlägg om hålen fick jag upp bilden av tv-shopreklamen när de filmar en svettig kvinna i svartvitt och med krökt rygg över femtioelva skurhinkar, säger Mattias Larsson, och fortsätter:

– Visst, vi är bra på olika saker, men SÅ svårt tycker jag inte det är, så jag ville med glimten i ögat ge min bild av hur det är att bädda med Ikeas påslakan.

Kolla in (fiffiga?) Mattias videotips i tv-spelaren ovan!

Aktuellt just nu