Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 sep 2014 10:30

Martin Timell: Möbler hemma ska vara dyra

Klassiker. En designfavorit som kommer hålla livet ut, Lamino från Swedese. 11 390 kronor, rum21.se.<span><br></span>

Klassiker. En designfavorit som kommer hålla livet ut, Lamino från Swedese. 11 390 kronor, rum21.se.

1/4

Odla. Martin och hans fru tycker om att odla ute på landet. Odlingslåda i furu, 299 kronor, Granit.

Odla. Martin och hans fru tycker om att odla ute på landet. Odlingslåda i furu, 299 kronor, Granit.

2/4

Hemtrevligt. En neutral färgskala med mycket   grått  hemma hos Martin Timell. Kuddfodral Trio i ull från Klippan, 399   kronor,  klippanyllefabrik.se.

Hemtrevligt. En neutral färgskala med mycket grått hemma hos Martin Timell. Kuddfodral Trio i ull från Klippan, 399 kronor, klippanyllefabrik.se.

3/4

Foto: Niklas Carlsson - Ibc

Ute i skärgården njuter Martin av vacker utsikt. Den här bilden tog han en tidig morgon på väg till TV4 Nyhetsmorgon.

Ute i skärgården njuter Martin av vacker utsikt. Den här bilden tog han en tidig morgon på väg till TV4 Nyhetsmorgon.

4/4

Programledaren Martin Timell älskar sitt kök och tillbringar en ledig lördag med att fixa hemma. Hans filosofi när det gäller möbler är att satsa på naturmaterial.

– Möbler ska vara dyra, då tröttnar man inte på dem, säger han.

Vad är det bästa med ditt hem?

– Köket! Det är ett väldigt traditionellt kök med snygg inredning, stenskivor och varmluftsugn. Min fru tvingade mig att anlita en snickare för att fixa köket, det är lite vuxenpoäng att låta någon annan göra det. Han visade sig vara ett riktigt lyckokast dessutom.

Vad har du för stil när det gäller inredning?

– Vi har ingen stil utan det blir de grejer som vi kommer överens om. Men det är viktigt att det är väldigt hemtrevligt och personligt. Vi tycker inte om att ha överdrivet mycket grejer, inte som hos vår föräldrageneration där man måste kryssa sig fram mellan alla saker. Då väljer vi hellre mer minimalistiskt och ljust, just nu är det mycket grått hemma. Vi har precis gjort om i huset på landet, vi tröttnade på New England-stilen så nu är det väldigt mycket grått där också.

Köpa nytt eller bygga själv?

– Jag bygger själv! Inte hemma i stan så mycket men ute på landet blir det så. Då får vi det som vi själva vill och kan prata och planera länge. Själva planeringsstadiet är jättespännande tycker jag. Det är bra att anlita en arkitekt också, det kostar en spottstyver i sammanhanget och resultatet blir mycket bättre!

Landet eller stan?

– Både och! Vi har hus ute i skärgården och lägenhet mitt i stan, för oss är det ultimat.

Finns det några särskilt som du är inne på just nu?

– Jag är ju torsk på trä, det går att göra allting förutom bänkskivor med det. Om man satsar på naturprodukter blir det billigare i längden.

Har du någon favoritmöbel?

– Jag har köpt gamla kaminer från 1895 som fortfarande funkar! De hittade jag hos Nacka Byggnadsvård. Sedan har vi en Laminofåtölj som är tidlös. Möbler ska vara dyra, då har man gjort ett aktivt val och tröttnar inte på dem.

Vad gör du helst en ledig lördag?

– Jag bygger ju! Det är lite fånigt. Men jag tycker det är härligt att göra något som ger ett resultat, det är någon form av reptilhjärna som går i gång där.

Vad bjuder du på om man äter middag hos dig?

– Just nu kom min fru med massor potatis som vi har odlat under en eklövshög. De är helt perfekta och vi har inte behövt sköta dem alls. Jag gillar husmanskost men märker att vi drar ner på köttet. Jag vet inte varför men det är svårt att få tag i bra kött. Nu kommer alla rotfrukter snart och det är fantastiskt gott!

 

Har du lärt dig något? Testa sig själv: vad kan du om Martin Timell?