Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Mäklarnas 12 värsta skräckhistorier

Tänker du på mäklaryrket som glamouröst och lyxigt? Verkligheten ser ofta annorlunda ut. De får uppleva och tvingas hantera situationer och människor du aldrig kunnat drömma om.

– Efter alla år som mäklare skulle jag kunna jobba som terapeut, säger en mäklare till Leva & Bo.

Här bjuder Sveriges fastighetsmäklare på sina 12 värsta och konstigaste historier från yrket.

Foto: GETTY IMAGES

1 av 12

1. Greven som låg i skrubben

"Det här var en äldre man som pendlade mellan hem och sjukhus mycket och inte var i så bra form. Barnen tyckte att pappan skulle in på vårdhem och ville sälja hans hem så fort som möjligt, och kontaktade därför mig. Våningen var av det finare slaget på Östermalm och mannen var greve så barnen skulle få loss en hel del pengar.

Visningen blev av och det kom massor av folk. Det var så mycket saker så man knappt kunde röra sig, gamla, typiska Östermalmsmöbler och prylar hos någon som aldrig slängt en pryl. Allt gick bra under visningen till dess att vi alla började höra konstiga ljud, något slags prasslande och en kedja som dunkade och lät. Därefter ett väsande ljud från någon människa. Folk blev nervösa och lite rädda.

Jag gick runt i den stora våningen och lokaliserade ljudet till en stängd skrubb och hörde då en mansröst där inne som väste så högt han förmådde: "Har ni några frågor kan ni komma till mig". När jag öppnade dörren låg greven där inne i egen hög person, inskyfflad i en sjuksäng med kedja på. Barnen hade kört in pappan där för att gömma honom, och sedan gett honom order om att vara tyst.

Eftersom han aldrig slutade låta började folk skruva på sig och jag var tvungen att förklara att säljaren låg där inne. Det blev en ganska konstig stämning men vad skulle jag göra? Någon gick in där av ren artighet men de flesta undvek rummet."

1 av 12