ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Magdalena Tyboni: Ikarosvingen är min favorit – den är både vacker och sorglig

Favoriten hänger på väggen hemma hos Magdalena Tyboni. "Många tycker om den och säger att den påminner om en ängel." Klicka på plustecknet i bilden för att handla direkt i vår nya webbutik.

Favoriten hänger på väggen hemma hos Magdalena Tyboni. "Många tycker om den och säger att den påminner om en ängel." Klicka på plustecknet i bilden för att handla direkt i vår nya webbutik.

1/2

Klicka på plustecknet i bilden för att handla direkt i vår nya webbutik.

Klicka på plustecknet i bilden för att handla direkt i vår nya webbutik.

2/2

Magdalena Tyboni: Ikarosvingen är min favorit – den är både vacker och sorglig

Mycket svart och vitt, kontraster och ganska monokromt. Så beskriver Magdalena Tyboni sin konst.

– Mina bilder ska passa in överallt. De innehåller mycket ljus och skugga – precis som jag själv, säger hon.

Gå direkt till LEVA&BO Shopping

 

Berätta om dig.
– De som känner mig säger att jag alltid har hållit på och ritat och målat. Nu har jag äntligen gjort något av det. Jag har alltid varit väldigt konstnärlig. Först nu når jag ut till många med mina affischer och prints, säger Magdalena.

– Jag gick konstprogrammet på gymnasiet, och efter det en konstlinje på folkhögskola. Sedan är jag självlärd. Det är häftigt att kunna sälja sina bilder nu, att folk vill köpa dem.

 

Hur kom det sig att du började sälja dina bilder?
– Det var i december 2014, jag var mammaledig med mitt tredje barn och jag var också arbetslös. Jag tog fram papper och penna och började rita då, jag hade haft en paus på några år och nu tog det fart. Då tänkte jag att det är dags att göra någonting åt det nu.

Hur är din stil?
– Det är mycket svart-vitt, mycket kontraster och ganska monokromt. Mina bilder är ganska enkla och passar i väldigt många hem. De innehåller mycket ljus och skugga, precis som jag själv. Jag har alltid ritat, porträtterat och målat och jag har alltid haft en strävan att lära mig och bli bättre hela tiden.

 

Hur arbetar du?
– För hand. Utgångsteckningarna ritar jag alltid för hand. Ibland färgsätter jag i datorn, men ritpennorna är min bästa kompis. Jag har en egen ateljé här hemma där jag jobbar och då kan jag bestämma mina egna tider. I framtiden vill man nog ha en lokal att gå till men just nu har jag små barn så det här är perfekt.

Varifrån hämtar du din inspiration?
– Jag brukar säga så här. För att kunna inspireras måste man vara mottaglig, och det är inte alltid man är det. Men när man tar in saker, då kan det vara något du ser eller känner. Men det där går i cykler. Det kan vara perioder när jag ritar hur mycket som helst, och så ibland måste man ta en paus. På sommaren är det ju lättare att känna flow, man är känslomässigt positiv.

Vad hänger på dina egna väggar?
– Det är många av mina egna bilder faktiskt, och fotografier. Jag har inte så mycket på väggarna, jag tycker att det är skönt när det är lite avskalat. Jag har inte så mycket färg hemma, mest vitt och svart och så lite stänk av naturfärg. Mina bilder ska också passa in överallt och gå ihop med det mesta.

Ikarosvingen är en av dina bästsäljare. Hur kom den till?
– Jag fick den faktiskt bara i huvudet. Jag vet inte vad den betyder eller varifrån jag fick idén. Den bara kom. Många tycker om den och säger att den påminner om en ängel. Det är en bild som samtidigt är väldigt mjuk och väldigt hård, den är både vacker och sorglig. Den har blivit min egen favorit också.

 

LEVA&BO Shopping: Se fler prints av olika konstnärer i vår nya webbutik