Lysande idéer för trädgården

Så här års kan vi behöva några extra ljuskällor i vår trädgård eller på uteplatsen. Smartson och Leva&Bo presenterar tio olika varianter av utomhusbelysning.

När det är mörkt kan det vara uppiggande att lysa upp tillvaron med hjälp av utomhusbelysning. Även balkonger och terrasser kan smyckas ut. Lämpar sig spotlights bäst, eller kanske en vägglykta? Armaturer kan i stort sett monteras var som helst. Placera ut ett par upplysta stenar eller en solcellslampa i bambu och dessa kommer definitivt ge stämning i höstmörkret.


Framtidens ljusteknik

 Många modeller har LED-teknik (Light emitting diods) som är på frammarsch tack vare dess långa livslängd, låga energiförbrukning och låga värmeutveckling. Livslängden kan uppgå till 100 000 timmar vilket motsvarar elva år. Det är även ett bättre alternativ för miljön än vad glödlampor och halogenlampor är då dioder inte innehåller kvicksilver eller bly. Dioderna är även okänsliga för temperaturförändringar vilket gör dem ypperliga för utomhusbruk. 

 

Så gjorde vi

 Översikten är baserad på tillverkarnas aktuella sortiment och faktauppgifter. Produkterna är inte testade. Priserna är rekommenderade cirkapriser. Måtten anges i höjd x bredd x djup.

 

Av: Susan Bogyo och Smartson